Trabzonspor yönetimi, transfer sezonunun bitimine yedi gün kala takviye için sıkı çalışıyor. Forvet ve stoper transferine ağırlık veren yönetimin, AEK'nın golcüsü Marko Lvaja için bir girişim daha yaptığı öğrenildi. Daha önce yapılan tüm transfer hamleleri Yunan ekibi tarafından geri çevrilen Karadeniz devinin son önerisinin oyuncuyu bonservisi ile almak ve ve ödemeyi de vadeye bölerek yapmak olduğu öğrenildi. Ancak AEK kulübü bu talebi de reddetti. 27 yaşındaki futbolcu ise menajerinden sürekli Trabzonspor'un ilgisi ve transferin hangi aşamada olduğuyla ilgili bilgiler alıyor. 1.82 boyundaki yıldızın hücumun her bölgesinde oynayabilmesi önemli bir avantaj olarak ortaya çıkıyor.

Karadeniz devinin kurmayları, Livaja işini bu transfer dönemi içerisinde sonuçlandıramaması durumunda yol haritasını belirlemiş duruma geldi.

 Bordo-mavililerin, kulübü ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan futbolcu için UEFA'nın "Sözleşmesinin bitimine 6 ay kalan oyuncu başka takımlarla görüşebilir/anlaşabilir" maddesini devreye sokarak imza attırmayı planladığı belirtiliyor.

Hırvat futbolcu, geçtiğimiz sezon 15 gol, 12 asistlik bir performans gösterdi. 2018-19 döneminde İspanyol ekibi Las Palmas'tan 1.8 milyon Euro'ya transfer edilen Livaja, Hırvatistan Milli Takımı formasını dört kez giydi.

Kariyerinde 248 maça çıkan Livaja, 61 kez fileleri sarsarken, 34 de asist yaptı. (Fotomaç)

Livaja proves critics wrong in career renaissance — AGONAsport.com