Trabzonspor, bugün yönetimin ağır topları ile gittiği CAS mahkemesindeki duruşmaya yönelik resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Kamuoyunun da bildiği gibi bir süre önce, 2010 – 2011 sezonunda yaşanan şike olayıyla ilgili FIFA’ya yaptığımız başvuruda, dosyamızın Disiplin Komitesi Başkanı tarafından - yetkisi olmamasına rağmen - reddedilmesi üzerine Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itirazda bulunmuştuk. İtirazımıza ilişkin duruşma, bugün İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleşti.

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu, başkan yardımcılarımız Önder Bülbüloğlu ve Ertuğrul Doğan, yöneticilerimiz Ahmet Fikret Gökhan, Sertaç Güven, Eda Lermi Zorer ve avukatımız Erdem Egemen ile birlikte İsviçre’de bizi temsil eden Froriep Hukuk Bürosu’ndan Jean Marguerat, Lucien Valloni ve Evin Durmaz’ın da hazır bulunduğu duruşma, yaklaşık 8 saat sürdü.

Başkanımız Ahmet Ağaoğlu duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Bütün argümanlarımızı büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla ortaya koyduk. Bizim açımızdan gayet iyi bir duruşma oldu. Başarılı bir savunma yaptık. Karşı tarafta FIFA, TFF ve Fenerbahçe avukatları da kendi savunmalarını gerçekleştirdi. CAS bir adalet mekanizması ve CAS’ın adil davranacağına, adalet dağıtacağına inanıyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

ERTUĞRUL DOĞAN: ADALETLİ BİR KARAR BEKLİYORUZ

Trabzonspor Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan yaptığı açıklamada ‘Trabzonsporumuzun çalınan şampiyonluğunun iadesi ve şikeyi gerçekleştirenlere gereken cezaların verilmesi için İsviçre’deydik. CAS’taki duruşmamız gayet iyi geçti. Adaletli bir karar bekliyoruz. Tertemiz Şampiyon Trabzonsporumuzun haklı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz’ ifadelerini kullandı.