61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonspor’da transfer çalışmaları devam ederken bir stoper ve kenar oyuncusu arayışları sürüyor. Kadrosuna yapacağı takviyelerle şampiyonluk yolunda yara almak istemeyen Bordo Mavililer Avdijaj’a takım bulması için izin verdi. 

BİLAL GÜNDEME GELDİ

Abdülkadir Ömür’ün de sakatlığı nedeniyle bölgede oyuncu sayısı iyice azalırken yerli kontenjanın arttırmak için oyuncu arayışını sürdürürken Bilal Başacıkoğlu ismi gündeme geldi.

Kayserispor ile sözleşmesini fesheden ve serbest oyuncu statüsüne düşen Bilal Başacıkoğlu ile Bordo Mavililerin bir görüşme yaptığı ve durumunu sordurduğu öğrenildi. Listesinde bulunan farklı isimlerle de görüşen Bordo Mavililerin transferde sabırlı olduğu ve hata yapmak istemediği öğrenildi.

Bilal, 2016 yılında Trabzonspor'a gelmeye çok yaklaşmış ancak transfer gerçekleşmemişti.

BİLAL BAŞACIKOĞLU KİMDİR?

Bilal Başacıkoğlu Hollanda Zaanstad şehri’nde dünyaya gelmiştir. Amatör olarak doğup büyüdüğü şehirde futbol yaşantısına adım atan Bilal Başacıkoğlu 11 yaşında iken AFC AJax alt yapısında forma giymiştir. Daha sonra Amsterdam Haarlem’e oradan RKSV Pancratius’a transfer olmuştur. Ardından Sc Heerenveen takımına transfer olan Hollanda doğumlu futbolcu Bilal Başacıkoğlu 2014 yılında ise Hollanda’nın devlerinden Feyenoord takımına transfer olmuştur. Bilal Başacıkoğlu’nun babası otobüs şoförlüğü yapmıştır baba tarafından aslen Trabzon, anne tarafından ise aslen Fas’lıdır. 3 kardeştir ve kendisinden küçük 2 erkek kardeşi vardır.
İlk Milli formayı Hollanda U-18 takımı ile giymiş aha sonra U-18’de oynamış son olarak 2014 Ağustos ayında Türkiye A Milli Futbol takımından yana tercihini kullanarak Türkiye U-20 ve Türkiye U-21 formalarını giymiştir.