Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Danışmanı Ali Kemal Denizci, Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu oldu. Denizci, bordo-mavililerin gündemine ilişkin çok çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o açıklamalar:

''Yusuf'un gidişi kendisi ve Trabzonspor için hayırlı oldu''
Biliyorsunuz Trabzonspor’un şampiyon olduğu yıllarda maddi açıdan sıkıntıları vardı. Bu yüzden Ali Kemal'i yani beni sattılar. Hatta o günlerde halkın, ‘Ali Kemal satılamaz’ diyerek yürüyüşü olmuştu.  Fakat; Trabzonspor kendisini ve geleceğini bu şekilde kurtardı. Geçen yıl Trabzonspor hep alkışlandı. ‘Altyapısına güveniyor ve gençlerini önemsiyor’ dendi. Ancak; Yusuf'un erken gidişi taraftarlara üzüntü verdi. Yusuf gitmek istiyorum dediği zaman taraftarda tabi ki bir tepki oldu ama sezona kötü başlasaydı her iki taraf da daha farklı durumlarla karşılaşılabilirdi. Bence gidişi hem Trabzonspor için hem Yusuf için hayırlı oldu. Trabzonspor için Yusuf'un gidişi tepkiyle karşılandı gibi görünse dahi halk bunu benimsedi. Yusuf'u alkışlıyor ve onu takip etmeye devam edecekler. Bence böyle olması çok güzel.

Bahsedilen rakamlar doğru. Daha önce de aynı rakamlar üzerinde anlaşılıyordu ama ödeme 4 seneye yayılmak istendi. Şimdi tabi Trabzonspor kasasına parasını aldı ve rahatladı. Bazıları bu rakamlara az diyor ama futbolcuların Türkiye'den gidişi ile Avrupa'dan gidişi arasında büyük fark var. Demek ki Avrupa'da futbolcular daha iyi inceleniyor. Ama şu var; tabi ki ben şimdi biraz karamsar oluyorum. Geçen yıl Trabzonspor'dan kimse fazla bir şey beklemiyordu. Taraftar yenilsek dahi tepki göstermiyordu. Ama insanların artık beklentileri daha yüksek olacak ve kulübümüz biraz sıkıntı içerisine girebilir. Bunun dışında gelen transferlerin altyapıdan çıkan oyuncuları engelleme ihtimali de doğuyor. Ama bu tabi ki bir strateji ve kulübün bakış açısı. Ama benim fikrim şu ki; Trabzonspor 1-2 yıl daha farklı şekilde devam edebilseydi eğer çok farklı yerlere gelebilirdi.

Yusuf Yazıcı ile ilgili sözleşmesinde bazı maddeler var. Türkiye’den bir takıma transferine onay verilmesi durumunda Lille 20 milyon Euro tazminat öder maddesi doğru.

Yapılan transferler güzel, yerinde ama dediğim gibi bir sene sonra daha farklı şeyler yapılabilir miydi? Çünkü artık gelen transferler ile birlikte herkesin beklentisi çok yükseldi Trabzonspor'dan… İnşallah hayal kırıklığı yaşamayız.

Eskiden yani bizim dönemlerimizde yarın ne olacak diye düşünmek yoktu. Yeni nesil artık her şeyi çok güzel hesap ediyorlar.

Forvet transferi konusu kapalı kutu fakat; hemen hemen transfer tamamlandı diyebilirim. Şu anda alternatif şekiller arıyoruz. Beni Trabzonspor U19 Takımı’nın başına teknik danışman olarak getirdiler. Trabzonspor bir yapılanma, bir arayış içinde ve bu beni mutlu ediyor.