61SAAT SPOR SERVİSİ - Trabzonspor'un UEFA Avrupa Liginde mücadele edeceği rakibi bugün yapılan kura çekimi ile belli oldu. Bordo-Mavililerin rakibi kardeş takımı Drogheda United ile aynı ligde mücadele eden İrlanda Cumhuriyeti takımlarından Derry City oldu. Şuanda liginde topladığı 36 puan ve 1 maç eksiği ile ikinci sırada yer alan Derry City ile Trabzonspor ilk maçını 18 Temmuz'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacak. İkinci maç ise bir hafta sonra yani 25 Temmuz'da İrlanda'da Dery City'in 7 bin 700 kişilik stadı Brandywell'de oynanacak.

Bu maçta ise Bordo-Mavilileri kardeş takımı ve aynı renklere sahip Drogheda United takımı taraftarlarının taraftarlarının desteklemesi bekleniyor. Trabzonspor, geçen yıl da lige verilen arada İrlanda'ya gitmiş ve kardeş takımı iledostluk maçı yapmak istemişti. Ancak aşırı yağmur yağması nedeniyle maç yapılamamış sahada hatıra fotoğrafı çektirilerek geri dönülmüştü.

Bu maç için İrlanda Futbol Federasyonu'da duyuru yapmış bu duyuruda da Trabzonspor'un şike ile elinden alınan 2010-2011 sezonu şampiyonu olduğunu duyurmuştu.

Bu duyuru İstanbul medyası tarafından eleştirilmişti.