61SAAT SPOR SERVİSİ  - HASAN TÜNCEL - : Trabzonspor futbolda transferde harikalar yaratırken Basketbol'da da transfere doymuyor. Kadrosuna bu sezon müthiş oyuncular katan Trabzonspor MP Son olarak Milano takımında forma giyen 206 cm'lik dev forvet Gani Lawal ile resmen anlaştı. Bordo-mavili takımın bu transferini ilk duyuran isim ise Muharrem Usta oldu. Muharrem Usta transferi " Trabzon'da coşku tavan yapmışken.. basketbolada GANI LAWAL yakışır.." paylaşımı ile duyurdu. Bu transfer ile birlikte sosyal medya'da Gani Lawal tweetleri gelmeye başladı. Bir çok rakip taraftarın taraftarı bu yıldız forvetin transferine inanamazken bir çoğu da Trabzonspor'da çok iş yapacağı görüşünde bulundular.

61SAAT BU TRANSFERİ 12.GÜN ÖNCEDEN DUYURMUŞTU



GANİ LAWAL KİMDİR

ABD'nin College Park kentinde, 1988'de dünyaya gelen 2.06 boyundaki Gani Lawal, Georgia Tech Üniversitesi'nde forma giydi. Georgia Tech'te sergilediği performansla dikkatleri çeken Lawal, 2010 yılında, üçüncü sınıftayken katıldığı NBA draftinde, Phoenix Suns tarafından 2. tur 16. sırada seçildi. İlk yurtdışı deneyimini Polonya'nın Zielona Gora takımında yaşayan Lawal, daha sonra Çin'in Xinjiang ekibinde forma giydi. Fransa'nın Roanne ve İtalya'nın Virtus Roma kulüplerinin formasını da terleten Lawal, geçen sezon bir diğer İtalyan ekibi Emporio Armani Milano kulübüne transfer oldu. Lawal, Milano formasıyla İtalya Ligi'nde, 13.2 dakika ortalamayla sahada kalırken, şampiyonlukla sonuçlanan sezonda 6.6 sayı, 4.1 ribaunt ortalamalarını tutturdu. Euroleague'de ise 14.4 dakika sahada kalan Lawal, takımına 6.3 sayı, 4.0 ribaunt katkı verdi. Sporcumuz, son olarak 2013 Afrika Şampiyonası'na katıldığı Nijerya Milli Takımı'nın kadrosunda düzenli olarak yer almaktadır.


İŞTE O YORUMLARDAN BAZILARI

Gani Lawal - Andrija Stipanovic - Novica Velickovic ve en önemlisi Nusret Yıldısic. Allah'ıma çok iyi rotasyon

Yaşasın Gani Lawal ülkemize transfer olmaya çok yakınmış! Ülkemizde basketbol bitmeyecek basketbol kurtulacak (sezon bitmeden kaçmazsa)!!!

Gani Lawal Ts a gitmis .. Cok iyi transfer

Vay gani lawal ts ye gelmis gelsun bagalumm

Gani Lawal'ı Trabzonspor almış, iyi iş. Bize çok güzel giderdi vallahi.

Gani lawal süper atletik hücumu kısıtlı ama ekmeğini taştan çıkartabilen fiziğinin üstünden işler yapan ribaunt uzmanı pota altı canavarıdır

Gani Lawal ile ilgili bir yazı yazmam gerekebilir..Gecen sene Italya liginin en iyi 3 uzunundan biri seçildi, atletizm ile salonu doldurtur.