Ali Özbak başkanlığında listke oylara sunuldu ve oy birliği kabul edildi.  Özbak yeniden başkan oldu.

Özbak, "Hepimize güven verdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

50. Madde devreye sokularak açık oylama yapılıyor.

Birazdan seçimlere geçilecek.

Divan Başkanlık Kurulu, Divan Genel Kurulu'ndan, Genel Kurul adına karar vermek için yetki devri istedi. Şuanda bunun üzerinde tartışmalar sürüyor. Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Genel Kurul'a konuyla ilgili açıklama yapıyor. Yetki devıri bir maddenin çıkarılması ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Şener'in ardından yeniden Ali Sürmen söz aldı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener konuşuyor...

Mustafa kardeşim 'Borsa'da hisseler yabancılara satılıyor' sözlerine cevap vereyim. Geçen sene yabancılar, bu hisseleri sattı. Biz, SPK'ya müracat ederek iki şirketin birleşmesi için çağrı yaptık. SPK 10 gün çağrı müddeti koydu. Fakat tabi elinde hisse senedi değeri olanlar o gün hiç kimse getirmedi. Bu işlem bitti. Ondan sonra Trabzonspor kulübünün yapacağı birşey yok. Normal halka açık bir şekilde olduk.

Tabi bunu Hasan arkadaşımız 3 senede bir anlatıyor diyor. Biz 10 sene de olacağız. Biz bunu yapmamış olsaydık, yeni Afyon gibi yeni Trabzonspor kurmak zorunda kalacaksınız. Bunu konuşacak ve teşekkür edecek. Kulübü burdan kurtardık.

Kupa ile ilgili net olarak antayım.

Futbol federasyonunda 3 tane kurul var. İlk önce bu kurul Etik kurula gidiyor. Bu rapor bize hiç bir suçu olmadığı yönünde gönderiyorlar. Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yeniden rapor hazırlanacağı söylendi. Fenerbahçe'nin şike olduğunu diğer takımların olduğunu söylediler. Etik kurulunun yeni raporu ile ilgili üç aşağı beş yukarı aynı olacak. Bu yönetime bildirilecek.

Futbol Federasyonu etik kurul ile disiplin kurulu ayrı karar vermez. Bizim kupayı teknik olarak almamız için Fenerbahçenin ceza almamız lazım. Bu kupayı almayacaksam ben o zaman Fenerbahçe'ye ceza verilmeyecek. Bu durumda Türkiye Avrupa'ya gidemeyecek.

22 Mart'tan önce durum Federasyon karar verecektir. Çünkü bu noktada UEFA ceza verirse milli takıma da ceza verecek. İşte en çok bundan korkuluyor. Trabzonspor kupayı alacaktır.

Başkan konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

TRABZONSPOR BİZİM EVİMİZ

Cevahir konuşuyor...

Burası bizim evimizdir. Bu evimiz olması hasebiyle herkes düşüncelerini hukuk çerçevesi içinde kimsenin onurunu kırmadan konuşma hakkına sahiptir. Bunu böyle bilelim. Eleştirilere de tahammül edelim. İnsan kedi evinde eğer konuşamıyorsa bazı meseleleri tahlil edemiyorsa hele hele muhasebesini yapamıyorsa o muhasebe gittikçe artar altında kalkamazsınız.
1 tane Trabzonspor var. Bizler Trabzospor yönetimi camiası Trabzonspor'a gönül veren kişiler olarak Trabzonspor'u her halükarda düşünmek zorundayız.
Burada sadece konuşma ile kalmasın, Habu divan kurulu üyeleği bizim fonksiyonumuz nedir biri bana anlatsın. Diğer kulüplere bakıyorum Beşiktaş, Galatasaray Fenerbahçe Divan Kurulu üyelerinin yetkileri bayağa var. Bunu gerçekten çok iyi değerlendirmemiz lazım.

MUSTAFA ERDEM: BEYAZLIYI TS ÖNERMEDİ FARUK ÖZAK ÖNERDİ

Mustafa Erdem konuşuyor...

Bu şike süreci içesinde Trabzonspor yönetemedi. Federasyon seçimlerinden bahsetti arkadaşımız halen ne olacağı belli değil. Federasyon seçimleri bence tamamen rezalet. Trabzonspor kurullara yönetici önermi, Faruk Özak önerdi Mustafa Beyazlı girdi. Bir başka arkadaşımızı İstanbul'dan geldi.

Bu noktada Divan'dan uyarı geldi, Erdem Osman Çavuşoğlu'na bana haddimi bildirme dedi. Çavuşoğlu ile arasında tartışma yaşanıyor.

Bence Trabzonspor istediği sonucu alamadı. Herkes ayrı birşey söylüyor. Hocamız çıkıyor ayrı birşey diyor. Hocamız ben bu futbolcuları istemedim dedi. Asbaşkan kurşunlanıyor, kulüp doktoru kurşunlanıyor Trabznspor'da neler oluyor bilmiyorum.

Trabzonspor kulüp içerisinde başarılarla değil, silahların olduğu bir ortamda meodyada. Trabzonsopr sanki AKP'leştiriliyor. AKP'li bir mimar, avukat alınıyor. Trabzospor tarihinde olmamış işler oluyor. Bu söylemlerinde bir eksiklik varsa, çıksın arkadaşlar söylesin.

Trabzon Belediyesi Trabzonspor'un yaptığı bütün işleri durduruyor. Trabzonspor'u tehdit altında ve baskı altında tutuyorlar. Maalesef anlıyorum ki bizim başkanımız da bu baskılara boyun eğiyor.

HES'ler varmış, Borsa varmış, Kupayı alacağız bu üç söylem söyleniyor.

Trabzonspor'un bir tane proje var. 30 trilyonun ibra edilmemesi için bende uğraştım. O zaman bende çok uğraştım. Şimdi 100 trilyon borç var. Ben o arkadaşlardan özür diliyorum.

Personel şişkinliği aşırı artıyor. Trabzospor 5 milyar birine 5 milyar birine, vefat eden bir yöneticimizin akrabasına mesaj attırmayan yönetim bu paraları nasıl veriyor. Ben kimsenin adamı değilim.

Trabzon Belediyesi suyu kesebiliyorsa, mühürleyebiliyorsa o zaman bizim birilerine diyet borcumuz var.

DEVAMI SAYFA 2'DE




ATASOY'DAN ŞENER'E SERT ELEŞTİRİLER

Metin Atasoy bir konuşma yapıyor..

Şike soruşturması esas alınmaktadır. İzlenen yol haritasında neler olduğunu bu hataların tekrar edilmemesini teminen bir iki serzenişi arz etmeye çalışacağım.
Vizyonunda içine espiri katarak da olsa Türkçeyi doğru kullanma yeteğinden özellikel entellektüel kültüründen hiç şüphe etmeden iki eylemi Trabzonsporluyum diyen herkesi üzmüştür.
'Oradan hohurdanmalar geliyor' cümlesi ne camianın hakettiği ne de başkanımızın kullanması gereken cümlelerdi. Bu şehirden ve bu camiadan TS'nin anıldığı her noktaya sevgi saygı gider ama asla homurdanma gitmez.
Son futbol federasyonu seçimlerinde ve şike soruşturmasında yapılanları anlatılmak için kullanılan ince zeka cümlesi de kabul edilemez.
Bu cümle hoş karşılanacak bir söylem değildir. Bizler ince zekalı olmayabiliriz. Bu durumda sizin bizlerin anlayabileceği dili kullanacak gerekecek kadar ince zekalı olmanız gerekmezmiydi.
Bugün tartışmasız Türkiye'nin en iyi stoperi ve en iyi ortasahası olan Selçuk'u bedava vermek ince zekalılıksa bizler asla ince zekalı olmak istemiyoruz.
Kral öldü, yaşasın yeni kral diyenlerin birgün başka yeni krallar arayacağını görememek anlayamamak ince zekalılık ise o zekaya bizim hiçbir zaman o zekaya ihtiyacımız olmayacak.
Hiç kimseden yalvarırcasına kupa istemeyeceğiz. Bizi yalvarırcasına elde edilen hiç bir kupa bizi sevindirmez. Müzemiz alınterimizle alınan kupalarla doludur. Eğer masum değilsek, kupanın peşinde işimiz ne. Eğer masumsak şike zanlılarının peşinde işimiz ne. O zaman zaten kupa bizim olacaktır.


YOK HÜKMENDE KONGRE YAPILIYODR

Ali Sürmen söz alarak konuşma yapıyor.

Ben usul yönünden bir iki söz söylemek istiyorum. Divan Kurulu'nunu da benim konuşmalarımı zapta geçmesini özellikle arzediyorum. Bizim şuanda bulunduğumuz mevsim Mart ayı. Tüzüğümüzde açıkça seçimli genel kurulların şubat ayında yapılacağı bildirilmiştir. EĞer bu kongre olağanüstü kongre olsaydı doğru. Şubat ayında olağan kongre yapılır bunun dışında seçimsiz kongreler yapılabilir.
Ben alınan kongre kararının tüzüğü aykırı olduğunu bu nedenle yok hükmende bir kongre yapılmaktadır.

Yener'in konuşmasının ardından denetim kurulu adına Genel Kurul'a bilgi veriliyor.

HASAN YENER KONUŞTU

Trabzospor Asbaşkanı Hasan Yener, yönetim kurulu adına Genel Kurul'da bilgi veriyor.

TFF seçimleri ile ilgili bilgi vermek istiyoruz. Kamuoyunda oldukça yoğun eleştiriler oldu. Bu eleştiriler elbetteki bizim de dikkate aldığımız eleştirilerdir. Ancak Genel Kurul sonucunda ortaya çıkan sonuç Trabzospor ve Başkanımız Sayın Sadri Şener'in Trabzonspor Kulübü TFF'nin 14 kişilik yönetim kuruluna kulubümmüzde 2 yöneticilik yapmış TFF('de oldukça etkin bir konuma geldi.

Avukat Yusuf Reha Alp ve Turgay Güdü'de kulübümüzün girişimleri ile kurullara seçilerek kulubümüzün hakem mağduriyetlerinde uğradığı durum itibari ile kendisinin yardımcı olacağına inancımız tamdır.

Trabzonspor olarak aldığımız 82 puan Süperligin gerçek şampiyonunun Trabzonspor olduğunu UEFA aynı şekilde tescil etmiş ve Trabbzonspor Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etti. Bu demektirki Türkiye'nin gerçek şampiyonu Trabzonspordur. Bu kupanın Trabzon'a getirilmesi için her zaman takipçisi olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın.

Kulübümüz önümüzdeki hazırlıklarına şimdiden başladı. Dün Onur ile Alanzinho'nun sözleşmesi yenilendi. Daha önce de Mustafa Yumlu'nun sözleşmesinde yenilemesi yapıldı. Şuanda kulübümüzde sözleşmesi biten oyuncular yoktur. Şuanda çalışmalarımız önümüzdeki sezon kadrolarımıza katacağımız ve eksik yerleri gidereceğimiz futbolcuların katılması.

Daha önce de bahsettik, göreve geldiğimizden bu yana Trabzospor'u hep yukarı taşıdık. TS ilk defa bu sezon avrupada 11 maç oynadı. Şampiyonlar Ligi bana göre tarih en önemli mihenk taşlarından biriydi. Şampiyonlar liginde elde ettiğimiz başarılar övgüyle karşılandı.

Kulübümüz ekonomik olarak iyi bir noktaya geldi. Borsa kambur olamaktan çıktı. HES projesi hazır hale geldi. TS hiç bir ortak almadan kulüp bunu herkesin izleyebileceği açık bir ihale ile ihalesini yapıp Trabzonspor'a her yıl 10 milyon dolar kaynak sağlayacak konuma getirecektir.

Trabzonspor'un ve Türk futbolunun önemli projelerinden biri olan Akyazı ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Akyazı projesinin dolgusu tamamlandıktan sonra dolgunun Trabzon'da kalan yarısı sportif amaçlı tesislere diğer taraflarda da sosyal tesisler planlanmaktadır. Stadyum projesi toki tarafından hazırlanmış, bizimde bazı müdahalelerimizle gayet olumlu bir şekilde yürümektedir.

Trabzonspor'un bugün geldiği noktadan daha ileri gitmesi için çalışmalar bulunmaktır.

Saral, görevdeki Divan Başkanlık Kurulu'nun yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden Genel Kurul, Başkanlık Kurulu adına Nadir Saral'ın konuşması ile devam ediyor

Divan Genel Kurulu'na Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar ve TFF'ye Trabzonspor'un önerisi ile seçilen Mustafa Beyazlı ile çok sayıda üye katılıyor.

Kurulda Divan Başkanı Osman Çavuşoğlu seçildi

Trabzonspor Divan Genel Kurulu, mevcut başkan Ali Özbak'ın kısa bir teşekkür konuşması ile başladı.





Trabzonspor Divan Genel Kurulu bugün
Trabzonspor Kamp Eğitim Merkezi'nde saat 10.30'da başlayacak. Divan Başkanlık Kurulu seçilecek Genel Kurula tek listeyle gidiliyor. Mevcut Başkan Ali Özbak’ın tek aday olduğu Genel Kurul’da Özbak’ın listesinde ise şu isimler yer alıyor: Cafer Hazaroğlu, Yusuf Bahadır, Faik Arıkan, Nadir Saral, Abdulmecit Sarı, Ahmet Fazıl Pirselimoğlu, Turgut Görgün ve Erkan Bulak
Genel Kurul öncesi hafta içinde bir basın açıklaması düzenleyen Özbak, 3 yıldır Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, ''Bu dönem bu görevi yapabilecek, herkesin üzerinde ittifak sağlayacağı bir arkadaşıma devretmek en büyük arzumdu. Ama bir takım çalışmalarımız ve bitirilecek şeyler var. Bu nedenle arkadaşlarımız göreve devam etmemi istedi'' şeklinde konuşmuştu.

Ali Özbak, bu görevde kim olursa olsun Trabzonspor'un ne üyeleriyle ne yönetimiyle ne de diğer organlarıyla çatışma içerisinde değil, anlayış içerisinde olması gerektiğini dile getirerek, ''Kim aday olacaksa da aday olmak hakkıdır ve buna saygı duyuyorum. Ben herkesin niyetini okuyan bir makine değilim. Liste yapan gelir bu işe aday olur. Tüzüğün demokratik olması ve kulübe zarar vermeyecek şekilde olmasında büyük bir emeğim var. Ben hep kulübü koruyarak bir şeyler yapmaya çalıştım, kişileri koruyarak
bir şey yapmaya çalışmadım. Her zaman aklı ön plana çıkarmalıyız. Aday olacak olan arkadaşlarımız hangi akılla bu hizmet kervanına katılıp aday olurlar bunu bilemiyorum. Ama haklarıdır buna saygı duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.