61SAAT SPOR SERVİSİ

Süper Lig'de 2010-11 'deki şike davası sürecine FIFA'nın "müdahil olmama" yönündeki kararının ardından Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuruya ilişkin duruşma bugün başladı.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, yardımcıları Önder Bülbüloğlu ve Ertuğrul Doğan, yöneticiler Eda Zorer, Sertaç Güven Ahmet Fikret Gökhan ve avukatlardan oluşan 10 kişilik bir ekip duruşmaya girdi

UEFA ve FIFA ile ilişkilerinden sorumlu Bülbüloğlu, "FIFA Disiplin Komitesi Başkanı yetkisi olmadan dosyamızı reddettiği için CAS'a gittik. Olumlu karar çıkarsa komite konuyu yeniden ele alacak" ifadesini kullandı.

AĞAOĞLU: 100 SENE DE GEÇSE MÜCADELESİNİ VERECEK

İsviçre'de bulunan taraftar İbrahim Ertürk'e konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu “Bu bir camianın haklı davasıdır. Aradan 50 sene geçse devam edeceğiz. Bu bizim haklı davamız, Platini gitse İnfantino gelse bu dava gideceği yere kadar gidecek. Bu camianın Trabzonspor Kulübü’ nün haklı davasıdır, haklı davayı kovalamaya ve hep birlikte mücadeleleye edeceğiz. 100 senede geçse birileri burada mücadelesini verecek. 

DOĞAN: NAMUS BORCUDUR

Trabzonspor Finastan sorumlu yönetici Ertuğrul Doğan “İnşallah bizim için hayırlı olacak. Davanın Trabzonspor için bugün sonuçlanmasını istiyoruz ama ilerleyen günlerde daha iyi sonuç almaya çalışacağız.  Tabi ki sonuna kadar bu namus borcudur bunun başka bir açıklaması var mı?” ifadelerini kullandı.

TSİ 12.30'da başlayan duruşmanın yaklaşık 2 saat sürmesi ve kararın başka bir gün açıklanması bekleniyor.

Öte yandan, bir grup Trabzonspor taraftarı da duruşma nedeniyle CAS binasının önünde toplandı.

DURUŞMADAN NOTLAR- GÜNCELLENMEKTEDİR

" Trabzonspor Kulübü avukatları yaptıkları sunumla mahkeme heyetinden olumlu rapor aldı.

* FIFA'nın yaptığı savunma mahkeme heyeti tarafından anlamsız ve yetersiz bulundu.

*Duruşmada mahkeme heyeti TFF yetkililerini dinledi.

*Duruşmaya ara verildi. 

*Trabzonspor'un davacı olduğu TFF, FIFA ve Fenerbahçe savunmalar için hazırlanıyor.

*CAS Mahkemesi dosya reddi için FIFA yetkilileri azarladı.

*TFF, FB ve FIFA savunmasını verdi

*8 saat süren duruşma tammalandı.

Yapıştır⌘+V