Ligde 4'ü geçen sezon 1'i de bu sezon olmak üzere 5 maçtır kazanamayan Trabzonspor şeytanın bacağını kırdı. SB Elazığ karşısında futbol resitali sunan bordo-mavili ekibin gollerini 41'de Vittek, 82'de Henrique attı. Rakibini sahadan silen Trabzon "Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyim" mesajı da verdi

ORTA ALAN'DA SAMBA
Trabzonspor, SB Elazığ karşısında üç puana merhaba derken sahanın yıldızı Alanzinho oldu. Teknik direktör Şenol Güneş'in ilk 11'de sahaya sürdüğü Brezilyalı yıldız, oynadığı futbolla büyüledi. Hücuma büyük destek veren Alanzinho, 41'inci dakikada Vittek'in ve 82'de Henrique'nin attığı golün de hazırlayıcısı oldu. Şık çalımları ve milimetrik paslarıyla alkış alan yıldız, "Annem buradaydı. Benim için özel bir geceydi. Kazanmamız iyi oldu" dedi.

ÇİZGİDE MUCİZE GİBİ MÜDAHALE
Maçın 52'nci dakikasında gelişen Trabzon atağında Vittek altıpastan adeta boş kaleye vurdu. Tribünler gol diye ayağa kalkarken, SB Elazığsporlu Adem topa gol çizgisinde müdahale edip farkın daha da artmasını önledi.

AVNİ AKER'DE ELAZIĞ SİFTAHI
Daha önce Elazığ'la Avni Aker'de iki kez karşılaşıp ikisinde de berabere kalan Trabzon bu kez rakibini puansız gönderdi. Elazığ'la 2002-03'te 1-1 ve 2003-04'te 2-2 berabere kalan bordo-mavili ekip, dün net bir skorla galip gelerek sevinen taraf oldu.

ŞİMDİ SIRA VİDEOTON'DA
Ligin 2. haftasında SB Elazığ'ı yenen Trabzonspor'da şimdi gözler perşembe günkü Videoton maçına çevrildi. Oynanan başarılı futbol, UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi taraftarın umutlarını artırdı. Macaristan'daki rövanşa çok sayıda taraftar gidecek.


Maçtan Dakikalar

94' MAÇ SONUCU TS 2 - 0 ELAZIĞSPOR

93'
Sezer Badur, serbest vuruşu sağ çaprazdan kullandı. Direk kaleye gelen topu Tolga Zengin kornere gönderdi.

92'
Bamba sarı kartı gören oyuncu...

91'
Hakem 4 dakikalık uzatmayı işaret etti.

90'
Artık iki takım oyuncularıda skoru kabullenmiş bir görüntü çiziyorlar.

89'
Alanzinho oyundan çıktı yerine Barış Özbek girdi.

88'
Trabzonspor'da Halil Altıntop, rakip savunma oyuncularına baskı yaparak topu düzgün kullanmalarını önlemeye çalışıyor.

87'
Elazığspor 2. golden sonra tamamen oyundan kopmuş bir görüntü veriyor.

86'
Celutska'nın rakip savunma arkasına attığı top Soner'e gelmeden Elazığspor savunması araya girdi ve uzaklaştırdı.

85'
Pascal Feindouno Elazızğspor'u sol kanattan hücuma çıkardı. Ceza sahasına doğru attığı ara pasında top Herve Tum'a geldi ancak hakem bayrağını kaldırdı. Ofsayt!

MAÇTAN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


84'
Trabzonspor'da golü atan Henrique oyundan çıktı yerine Olcan girdi.

83'
Sağ taraftan Alanzinho topu rakip ceza alanına kadar soktu. Onun vuruşunda Vanja Ivesa topu çeldi topu önünde bulan Henrique, güzel bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.

82' GOOOOOLLL HENRİQUE

81'
Elazığspor Pascal Feindouno ile hücuma çıkmaya çalışırken topu kapan Yasin rakip kaleye sol kanattan gitmeye çalıştı ancak araya Fabio Bilica girdi ve topu uzakaştırdı.

80'
Soner ceza sahası ön çizgisinde Halil Altıntop'u topla buluşturdu ancak Halil topun kontrolünü sağlayamadı ve Bülent Ertuğrul topu uzaklaştırmayı başardı.

79'
Trabzonspor ise sol kanattan Alanzinho ve Henrique ikilisinin pasları ile rakip kaleye ulaşmaya çalışıyor.

78'
Elazığspor, Trabzonspor kalesine daha kalabalık gelmeye başladı bu dakikalarda...

77'
Herve Tum sağ çaprazdan pasını Pascal Feindouno'ya çıkardı. Onun ceza sahasına girmeden vurşunda top etkisiz bir şekilde auta çıktı.

76'
Trabzonspor'da Henrique orta çizgiye kadar gelerek topu aldı. Alanzinho'ya göndedi. Onun vuruşunda top Vanja Ivesa'nın kontrolünde auta çıktı.

75'
Bamba ve Herve Tum karşılaşmanın başından beri bire bir mücadele içinde görünürken, hücumda yalnız kalan Herve Tum az da olsa Bamba'ya zor anlar yaşattı.

74'
Trabzonspor Elazığspor'u az adamla yakaladı. Henrique'nin sürüklediği pozisyonda, Yasin kale sahasına girmeden topu kaleye gönderdi ancak etkisiz bir şut oldu ve top auta çıktı.

73'
Elazığspor hücuma çıkarken orta alanda gördüğü pres karşısında hücumda organize olamıyor izlenimi verdi şu dakikaya kadar.

72'
Oyun yeniden sık fauller ile durmaya başladı...

71'
Oyunda temponun biraz düştüğü anlar...İki takımda tekrar kontrollü bir oyuna döndüler.

70'
Elazığspor'da Julien Faubert ve Köksal Yedek oyundan çıktılar yerlerine Orhan Ak ve Pascal Feindouno girdiler.

69'
Trabzonspor'da Halil Altıntop oyuna girdi Robert Vittek çıktı.

68'
Henrique topu sol taraftan ceza sahasına gönderdi . Top Vittek'e gelmeden önce Elazığspor savunmasında Sinan Özkan girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

67'
Trabzonspor bu dakikalarda daha fazla atak yapmaya başladı. Her iki kanadı da kullanmaya başladı bordo-mavili ekip...

66'
Trabzonspor'un ani atağında sağ kanatta topla buluşan Yasin bekletmeden topu Henrique'ye ortaladı. Henrique ceza sahası içinde topa kafayla vurmaya çalıştı ancak top kafasını sıyırdı.

65'
Trabzonspor Henrique ile ceza sahası dışından serbest vuruş kullandı. Direk kaleye gönderdiği topta top kalenin solundan dışarı gitti.

MAÇTAN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

64'
Elazığspor'un ortasında Bamba'yı aşan topa Herve Tum kafa ile keleye doğru gönderdi ancak top kale üstünden dışarı çıktı.

63'
Trabzonspor hücum elemanları Elazığ savunmasının rahat top çıkarmasını engellemek için fazla adamla ilerde baskı yapmaya başladı.

62'
Trabzonspor ilk yarıdakinin aksine bu yarıda daha çok sol kanattan rakip kaleye gitmeye çalışıyor.

61'
Elazığsporda Herve Tum ceza sahasına girmeden şutunu attı ancak etkisiz bir şuttu ve top auta çıktı.

60'
Trabzonspor, Alnzinho ile sol kanattan hızlı hücuma çıktı. Celutska da atağa katıldı. Henrique ceza sahasına soldan girdi onun vuruşunda top cılız bir şekilde dışarı çıktı

59'
Elazığspor'da Murat Kayalı oyundan çıktı yerine Sinan Özkan oyuna girdi.

58'
Rakibini formasından çeken Murat Kayalı sarı kart gördü.

57'
Elazığspor Herve Tum ile kontraatağa çıkmaya çalıştı ancak Yasin savunmaya kadar gelerek topa sahip olmayı başardı. Ve rakibinin müdahelesi ile takımıa faul kazandırdı.

56'
Elazığspor'da Herve Tum ilerde yanlız bir görüntü çiziyor şu dakikaya kadar. Trabzonspor orta sahası Elazığspor'un hücuma rahat çıkmasına izin vermiyor.

55'
Elazığspor Sezer ile ortadan atağa çıkarken, Vittek'in kaptığı top Henrique'ye kadar gitti. Ancak Elazığspor savunması hemen araya girdi ancak pozisyon ofsayt!

54'
Yasin ve Soner Trabzonspor'da başarılı bir görüntü çizdiler şu ana kadar.

53'
Alanzinho köşe vuruşunu etkili kullandı. Bamba'dan önce topun sahibi Ivesa sağladı ve tehlikeyi sonlandırdı.

52'
Yasin ve Vittek paslaştı. Sağ tarafa Serkan Balcı'ya gönderilen topta, Serkan ceza sahasına ortasını yaptı. Gole çok yaklaşan Trabzonspor'da Robert Vittek'in vuruşunda Adem Alkaşi araya girdi ve topu kornere gönderdi.

50'
İki takımda orta alanda kalabalık şekilde görünürken, kısa paslarla hücuma çıkmaya çalışıyorlar.

49'
Trabzonspor ilk yarıda sık sık yaptığı gibi, Vittek'i uzun toplarla buluşturup tehlike yaratmaya çalışıyor.

48'
Serkan Balcı Elazığspor ceza sahasına doğru uzun bri top gönderdi top Robert Vittek'e gelmeden araya Bülent Ertuğrul girdi ve pozisyonu uzaklaştırdı.

47'
Elazığspor ikinci yarıya hızlı başladı. Herve Tum'a gönderilen uzun topta Trabzonspor savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

46'
Yunus Yıldırım düdüğünü çaldı ve 2. yarı başladı.

-----------------------------------------------------

İlk 45 DAKİKA İÇİN NE DEDİLER


Necmi Perekli: Tam anında gol geldi. Ancak rakibi çözmekte yine zorlanıyoruz. Şenol Güneş’in ilk onbiri ne olursa olsun galibiyet mantığı ile oluşmuş. İkinci yarı daha kolay geçecek


Barış Yurduseven: Golü geç bulduk. Koordineli bir atakla değil. İlk şutu da 38.dakikada attık. Trabzonspor kendin yorarak top çeviriyor. Set oyunu kondisyonumuzu da etkiler. Rakibe diklemesine gitmeliyiz.


Ali Savaş : Bana öyle geliyor ki Trabzonspor ikinci yarı rakibini çözecek. Elazığ saldıracak. İlk yarı skor açısından bitmesi gerektiği gibi bitti


Hasan Kurt:Futbolcuların üzerinde bir baskı olduğunu gördüm. Hemen gol hesabı onları gerdi. İlk 45 dakikada lüzumsuz pas hataları vardı, üstelik fizik olarak da güçsüzdük.

45' İlk yarı sonucu TS 1 - 0 Elazığ

45'
Alanzinho şimdi sol kanattan tehlikeli çıktı. Onun pasında Soner'in ceza sahası dışından vuruşunda top dışarı çıktı.

45'
Trabzonspor sağ taraftan Alanzinho ile çıkmaya çalıştı ancak araya Elazığspor savunması girdi ve topu uzaklaştırdı.

45'
Elazığspor'da Adem sağ taraftan ortasını yaptı. Topa kafa ile dokunan Köksal Yedek bu girişiminden bir sonuç alamadı.

44'
Trabzonspor bu dakikalarda daha çok uzun toplarla rakip sahada tehlike yaratmaya çalışıyor.

44'
İlk yarının sonlarına doğru karşılaşmada tempo arttı.

43'
Elazığspor'un hücuma çıkarken kaptırdığı topta Robert Vittek caza sahasında aldığı topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.

42' GOOOOL VİTTEK!

41'
Oyun sık sık durmaya başladı bu dakikalarda...

40'
Trabzonspor'da Yasin Öztekin'in kaleyi cepheden gören noktadan yağtıpı sert vuruş kaleci Vanja Ivesa'nın ellerinde kaldı.

39'
Elazığspor, karşılaşmanın başından beri çok pasif bir görüntü çizerken, konuk ekip hücuma kontra ataklarla çıkmaya çalışıyor.

38'
Trabzonspor'da Alanzinho, sağ taraftan çok hızlı bir şekilde hücuma çıktı ceza sahasına sağ çaprazdan girerek ortasını yaptı ancak araya Köksal Yedek girdi ve uzaklaştırdı.

37'
Trabzonspor bu dakikalarda Elazığspor kalesinde daha etkili görünüyor. Daha kalabalık geliyorlar.

36'
Zokora kendi yarı sahasından Henrique'ye doğru çok uzun bri pas attı. Topu iyi kontrol eden Henrique topu Ondrej Celutska'ya uzatamadı ve Elazığspor savunması araya girdi.

35'
Elazığspor kendi yarı sahasında top çevirdi. Fakat topu orta alana taşıyamayan Elazığsporlu futbolcular toopu Trabzonsporlu futbolculara kaptırdılar.

34'
Trabzonspor orta alanı ile forvet hattı arasında kopukluk göze batarken, Elazığspor'da tamamen savunma ağırlıklı bir futbol oynamayı tercih ediyor.

33'
Karşılaşma başından beri orta alanda yapılan fauller nedeni ile sık sık oyun duruyor.

32'
Trabzonspor orta alanda topu kapttırdı. 4 kişi ile ani hücuma çıkmaya çalışan Ekazığspor ikinci pasını yapamadan topu kaptırdı ve top Trabzonspor savunmasında kaldı.

31'
Karşılaşma bu dakikalarda orta alanda iki takımın karşılıklı top kayıpları ile devam ediyor.

30'
Trabzonspor orta alandan Soner Aydoğdu ve Didier Zokora ikilisinin oyunu ile çıkmaya çalıştı ancak Elazığspor savunması tüm hatları ile savunma yapıyor.

29'
Karşılaşmada şu dakikalarda tempo düşmüş durumda...

28'
Soner Aydoğdu kullandı. Ceza sahasına gelen topu Hrvoje Spahija uzaklaştırdı.

27'
Trabzonspor karşılaşmanın başından beri daha çok istekli olan taraf görüntüsü çizdi.

26'
Oyunda su molası verildi...

25'
Trabzonspor'un ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşunda oluşan karambolde, Ivesa topu tek yumrukla uzaklaştırdı. Bilica da sakatlandı bu pozisyonda.

24'
Oyun bu dakikalarda yavaş bir tempo ile oynanıyor. Orta alanda topu ayağına alan Robert Vittek tekrar rakibi tarafından faul ile durduruldu.

23'
Elazığspor savunması kornerden gelen topu kafa ile uzaklaştırmayı başardı.

22'
Serbest vuruşu Soner kullandı. Direk kaleye giden vuruşta topa son müdahele Bilica'dan geldi ve top kornere gitti.

21'
Trabzonspor, ceza alanına yakın bir noktada Robert Vittek'i topla buluşturmaya çalıştı ancak Vittek rakibi tarafından faul ile durduruldu.

20'
Serkan Balcı, Trabzonspor'u hücuma çıkarmaya çalışırken topu kaybetti ve topun kontolü Elazığspor'a geçti.

19'
Elazığspor ilk 15 dakikanın aksine daha çok futbolcu ile hücuma çıkmaya çalışıyor bu dakikalarda...

18'
Elazığspor orta alanda kaptığı topta hücumda Herve Tum'u topla buluşturmaya çalıştı ancak araya Souleyman Bamba girdi ve topu arkadaşlarına kazandırdı.

17'
Elazığspor, Trabzospor ataklarında orta alanı kalabalık bir şekilde tutarak rakibini kanatlara doğru itiyor.

16'
Trabzonspor, rakip kaleye maçın başından beri sağ kanattan gitmeye çalışırken, Serkan Balcı attığı uzun deparlarla dikkat çekti şu ana kadar...

15'
Elazığsporda Sezer Badur'un kaleye çektiği şut çok etkisiz bir şekilde kalenin yanından dışarı çıktı.

14'
Nadir gelişen Elazsığspor atağında Julien Faubert'e atılan topta araya Ondrej Celutska girdi ve topu uzaklaştırdı.

13'
Zokora sağ tarafa uzun bir top denedi ancak, Serkan Balcı topa sahip olamadan, meşin yuvarlak doğrudan auta gitti.

12'
Elazığspor karşılaşmaya tutuk bir şekilde başladı. Top sürekli Trabzonsporlu futbolcuların ayağında kalıyor bu dakikalarda.

11'
Elzaığspor tüm hatları ile kendi sahasına çekilmiş durumda...

10'
Souleyman Bamba'dan sağ tarafa Soner Aydoğdu'ya gelen pas tekrar en sağda Serkan Balcı'ya ulaştı, onun orta yapmasına fırsat vermeyen Elazığspor savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

9'
Trabzonspor'un bu dakikalarda rakip kalede baskısı iyiden iyiye arttı.

8'
Trabzonspor, kendi yarı sahasında top çevirdi. Soner tek topta Serkan Balcı'yı gördü. Serkan'ın ceza sahası içinde sağ çaprazdan vuruşunda kaleci Vanja Ivesa topu kornere çeldi.

7'
Elazığspor kendi yarı sahasından topla çıkmak isterken, Trabzon hücum elemanlarının baskısı sonucunda top çıkarmakta zorlanıyor.

6'
Karşılaşmanın bu dakikalarında Trabzonspor oyunun hakimiyetini eline geçirmiş durumda...

5'
Trabzonspor 5 oyuncu ile rakip ceza alanına girdi ancak ceza sahasına gelen ortada topa hiç bir futbolcu dokunamadı.

4'
Trabzonspor ilk köşe vuruşunu kullandı. Ceza alanına gelen ortada Vanja Ivesa meşin yuvarlağın sahibi oldu.

3'
Karşılaşmanın başlarında iki takımda kendi yarı sahalarında daha çok adam bırakırken, kontrollü bir oyunu tercih ediyorlar.

2'
Trabzonspor karşılaşmanın ilk atağında orta alandan Didier Zokora ile hücuma çıkmaya çalıştı. Bülent Ertuğrul onu faul ile durdurdu.

1'
Hakem düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.

-
Trabzonspor'da Gustavo Colman sakatlığı olmamasına rağmen bugün 18 kişilik kadroda yok.

-
Futbolcular maç öncesi son taktikleri almak için soyunma odalarına girdiler.

Canlı yayına katılan Trabzonspor Futbolcusu Zeki Yavru şöyle konuştu:

Bildiğiniz gibi sezon iyi bir başlangıç yapamadık. Avrupa liginde de istediğimiz sonucu alamadık. Bu hafta seyircilerimizin yüzünü güldürmek, Avrupa Kupasındaki maçımız öncesinde motive olsun diye zor bir doksan dakika bizi bekliyor. Ama bundan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum. Takım içerisindeki hava çok güzel. Önümüzde zor bir sezon var. İnşallah ligde de Avrupa Liginde de taraftarımızın yüzünü güldüreceğiz.



- Trabzonspor yardımcı antrenörü Şeref Çiçek, "Biz bugün buraya gelen kadın ve çocuk seyricilerimize inşallah güzel bir gün yaşatırız. Zor bir maç olacak ama bunun bilincindeyiz. Ama kazanmak istiyoruz 3 puana alıp UEFA maçı öncesi iyi bir sonuç elde edip moralli gitmek istiyoruz."

COLMAN NEDEN YOK?

"Sezonun başına 26 oyuncu ile çıktık. 26 oyuncu ile yaklaşık 2 aydır çalışıyoruz. Bu oyuncularımız hazır bir şekilde hazırlıyoruz ve antre ediyoruz. Görev alan her arkadaşında oynamayan oynamayacak olan arkadaşların veya ceza arkadaşların yerine diğer oyuncularımzında görevlerini en iyi şekilde yapacağına inaniyorum."

GİRAY'DA SON DURUM

"Giray'ın elindeki çatlağın iki hafta süreceğini tahmin ediyoruz. Performansını antrenamanına engel olamasada maç oyanamasına engel olacak gibi sakatlık süreci var . Ama tabi önümzüdeki hafta bakacağız durumumuna. Eğer iyileşme hızlı sürerse onu oynatacağız."

SAPARA - SERDAR TAKASI

"Sapara bizim çok önemli bir oyuncumuz ama benim bildiğim bir trasnfer durumu yok."

- 2003-04 sezonunun 30. haftasında oynanan iki takım arasındaki son maçı Trabzon, deplasmanda 3-0 kazanmıştı.

- İki takım bugüne kadar 4 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu mücadelelerde Bordo-Mavililer rakibini 1 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı

- Sanica Boru Elazığspor'da Sedat Bayrak kırmızı kart cezası nedeniyle takımını bu maçta yalnız bırakacak.

- Trabzonspor’da Giray Kaçar sakatlığı sebebiyle forma giymeyecek.

- Gaziantepspor yöneticileri bugün Sapara - Serdar Kurtuluş takasını gündeme getirdi. Bir kaç gün içerisinde bu konunun netleşeceği bekleniyor. Öte yandan Trabzonspor tarafından bu henüz doğrulanmış değil.

- Bülent Uygun, " Takım oluşturmakta çektiğimiz sıkıtnılar var. Ama büyük takımlarla mücadele edeceğiz. Fenerbahçe maçında bunu gösterdik. Güçlü bir deplasmanda kazanmak istiyoruz. Odaklanmış bir şekildeyiz. Kendi lehimize çevirmek istiyoruz"

İlk 11'ler:

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Mustafa, Bamba, Celustka, Zokora, Soner, Alanzinho, Yasin, Henrique, Vittek

Sanika Boru Elazığspor: Ivesa, Spahija, Bilica, Adem, Murat, Kwasie, Bülent, Sezer, Köksal, Herve Tum ve Fraubert