Trabzonspor bu sezon oynadığı 14 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Attığı 17 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü. 22 puanla 7. sıra yer alıyor. Bordo-mavili takımı kalesinde gördüğü 13 golle Fenerbahçe takip ediyor.

DIŞ SAHADA EN AZ GOL YİYEN TAKIM TRABZONSPOR
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda oynadığı 7 maçta, 2 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, 9 gol atıp kalesinde ise 6 gol gördü. Bordo-mavili takım 7 maçta da rakiplerine ilk 45 dakikada gol atma izni vermezken yediği 6 golü ise ikinci yarıda yedi.

İÇ SAHADA DA EN AZ GOL YİYEN TAKIM
Trabzonspor Hüseyin Avni Aker’de oynadığı 7 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederken attığı 8 gole karşılık ise kalesinde 6 gol gördü.

5 MAÇTA KALESİNDE GOL GÖRMEDİ
Trabzonspor bu sezon Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 5 maçta kalesini gole kapadı. Sanica Boru Elazığspor’u 2-0, Sivasspor’u 1-0, Fenerbahçe ile 0-0, Kasımpaşa’yı 1-0 ve Gençlerbirliğini 4-0 mağlup eden Trabzonspor söz konusu maçlarda 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.

309 GÜN SON DIŞ SAHADA, 297 GÜN SONRA İÇ SAHADA GOL YEMEDEN 4 GOL ATTI
Trabzonspor 309 gün sonra deplasmanda, 297 gün sonra ise iç sahaya göre gol yemeden 4 golle tanıştı. Bordo-mavili takım geçtiğimiz sezon 29 Ocak Pazar günü deplasmanda Ankaragücü’nü 4-0 mağlup etmişti. Karadeniz ekibi Hüseyin Avni Aker’de ise 10 Şubat Cuma günü evinde Gaziantepszpor’u 4-0 mağlup etmişti. Ayrıca kırmızı-siyahlı ekip söz konusu maçta 7 yabancı oynatarak kural ihlali yapmıştı.

FRİKİK OLCAN ADIN’IN İŞİ
Spor Toto Süper Lig’in 14. haftası geride kalırken başarılı futbolcu Olcan Adın attığı güzel serbest vuruş golleriyle Adrian’ı yakaladı. Bu sezon ikinci kez frikikten fileleri havalandıran Olcan, gol sayısını 3’e yükselterek Adrian’la birlikte bordo-mavili takımın en golcü futbolcusu olmayı başardı. Olcan, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarında attığı frikik golleriyle dikkat çekiyor.

YASİN ÖZTEKİN İLK GOLÜNÜ ATTI
Sezon başında Gençlerbirliği’nden transfer edilen Yasin Öztekin, bu sezon ligdeki ilk golünü eski takımına karşı kaydetti. Maçın 65. dakikasında Henrique’nin yerine oyuna dahil olan Yasin, 76. dakikada Alanzinho’nun pası sonrası fileleri havalandırmayı başardı. Başarılı oyuncu Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı Şanlıurfaspor maçında da şık bir gol atmıştı. Ayrıca Yasin, bu sezon Spor Toto Süper Lig, Avrupa Kupası ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı toplam 17 maçın 16’sında forma giyme şansı yakaladı. Genç futbolcu sadece ligin ilk haftasında oynadığı Karabükspor maçında süre alamadı.

Öte yandan ligin 14. haftasında Gençlerbiriği'yle karşılaşan Trabzonspor, günü izinli olarak geçirecek. Bordo-mavili takım hazırlıklarına yarın 11.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.