Spor Toto Süper Lig’de 21 Ekim Pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Trabzonspor, İstanbul’un 3 büyüklerine karşı galibiyet özlemini sonlandırmayı hedefliyor. Karadeniz ekibi, 21 Nisan Cumartesi günü sahasında Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederken söz konusu tarihten bu yana ezeli rakiplerine karşı galibiyet elde edemedi. 182 gündür 3 büyüklere karşı galibiyet elde edemeyen bordo-mavili takım oynadığı son 5 derbi maçından 2 mağlubiyet 3 beraberlik elde etti. Attığı 4 gole karşılık ise kalesinde 8 gol gördü.
En son derbi galibiyetini Beşiktaş karşısında elde eden Trabzonspor, bu özlemine yine siyah-beyazlı takım karşısında son vermeyi hedefliyor. Bordo-mavili takım geçtiğimiz sezon uygulanan süper final maçında rakibiyle oynadığı müsabakayı 1-0 kazanırken söz konusu maç sonrası oynadığı derbi karşılaşmalarını ise kazanamadı.

TRABZONSPOR DEPLASMANDA İLK GALİBİYETİNİ TATMAK İSTİYOR
Ligin ilk haftasında Kardemir D.Ç Karabükspor ile 1-1 berabere kalan, 3. haftasında Gaziantepspor’a 1-0 mağlup olan bordo-maviller, ligin 5. haftasında Fenerbahçe deplasmanından golsüz beraberlikle dönmüştü. Ligde 3 deplasman maçında 2 beraberlik, 1 yenilgi alan bordo-mavililer, Beşiktaş deplasmanından 3 puanla ayrılarak bu sezonki ilk deplasman galibiyetini almayı hedefliyor.