Trabzonspor'da Ersun Yanal'ın çok istediği isimler arasında yer alan ve bonservisinde indirime gidiklen Erkan Zengi'nin Trabzonspor ile anlaştığı iddia edildi.

Fanatik Gazetesi'nini haberine görei, bordo-Mavililer, transferdeki ilk bombasını patlattı. Başkan Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal'ın eski öğrencisi için Eskişehir ile 2 milyon Euro'ya el sıkıştı, iş imzaya kaldı. Bu haber Erkan Zengin ve Yanal'ın da yüzünü güldürdü.

Sezon başının transfer şampiyonu Trabzonspor, devre arasında da bombalarıyla ses getireceğini gösterdi. Bordo-Mavililer, adı daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş ile de anılan Erkan Zengin’i bitirdi. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bir süredir görüştüğü Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile dün final konuşmasını yaptığı ve deneyimli futbolcu için olumlu yanıt aldığı öğrenildi. İlk etapta 1 milyon Euro artı oyuncu teklifi yapan Fırtına’nın Es Es’ten gelen, “Erkan’ı istiyorsanız sadece para ile satarız” yanıtı üzerine rakamı 2 milyon Euro’ya çıkardığı ve Ünal’ı ikna ettiği bildirildi.

İmzalar 4 Ocak’tan sonra

İki tarafın el sıkışmasının ardından iş imzaya kaldı. 4 Ocak 2015’te resmen açılacak olan transfer sezonundan sonra Erkan Zengin’in imzayı atıp yeni takımına katılacağı belirtildi. 29 yaşındaki deneyimli futbolcunun yeni sezon hazırlıklarına da ilk günden itibaren katılacağı ifade edildi.

Erkan Zengin ne demişti?

Her fırsatta eski hocası Ersun Yanal ile çalışma fikrine çok sıcak baktığının altını çizen Erkan Zengin’in olumlu tavrı da transferde büyük rola oynadı. 29 yaşındaki futbolcu, “Yönetimlerin anlaşması halinde ben Yanal ile memnuniyetle çalışırım. Trabzonspor ülkenin büyük kulüplerinden biri. Yeni bir heyecan çok güzel olur” mesajlarını vermişti.

2009’da gelmişti

Trabzonspor’un yeni yıldızı, İsveç’in Hammarby takımından 2009 yılında Beşiktaş’a transfer olmuştu. Ancak Siyah-Beyazlılar’da aradığı forma şansını bulamayan Erkan Zengin’in yolu Eskişehir’e düştü. Orta alanın her bölgesinde oynayabilen ve son vuruşlarda da çok başarılı olan 29 yaşındaki futbolcu,     Es Es’te 175 resmi maça çıktı, 30 gol attı, 18 de asist yaptı.