61SAAT HABER SERVİSİ - TRABZONSPOR yönetimi dün akşam 6-1’lik Akhisar yenilgisinin ardından Ersun Yanal sözleşmesini tek taraflı olarak fesih etti. Karşılıklı olarak fesih ise Trabzonspor yönetimi ile Ersun Yanal arasında yaşanan sıkı pazarlık sonrasında gerçekleşti. Trabzonspor yönetimi Başkan Muharrem Usta’nın yurt dışında olması nedeniyle, Asbaşkan Ahmet Çubukçu başkanlığında bir heyetle Ersun Yanal ile görüştü.

Ancak bu görüşmeyle ilgili Aspor'dan Yunus Emre Sel'in bildirdiğine göre, Trabzonspor yönetimi,  Yanal’a bugüne kadar hak ettiği 500 bin Euro’yu vererek sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetmek istedi.
Fakat Yanal, bu rakamı 900 bin Euro olarak dile getirdi. Yaşanan bu pürüz sonrasında Yanal’ın akşam antrenmanında takımın başında olacağı iddiaları ortaya atıldı.

Bunun üzerine Trabzonspor yönetimi karşı hamle yaparak Yanal’ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Sözleşme feshiyle ilgili KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile Teknik Direktör Kazım Ersun Yanal arasındaki sözleşme, son günlerde yaşanan gelişmeler dolayısıyla, görülen lüzum üzerine, sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda feshedilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Burada dikkat çeken ibare ise “Sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında” kısmı oldu. Sözleşmedi ki bu maddenin ise, “Sözleşmesi feshedilmesi durumunda sadece hak ettiği parayı talep edebilir” şeklinde olduğu kaydediliyor.  Bu maddeye dayanarak teknik direktör Ersun Yanal’ın görevine son verdiği belirtiliyor.