61SAAT SPOR SERVİSİ-TAYFUN ÇÖPÇÜ-Trabzonspor’da Sadri Şener’e büyük destek! Bordo-Mavililerde eski başkan Sadri Şener’e açılan davanın ardından yönetime tepkiler giderek büyüyor. Bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelen Sadri Şener döneminin yöneticileri, mevcut yönetimi istifa davet ederken kongre yapılması noktasında ortak görüş bildirdiler.
Kulüp üyelerinin mevcut yönetimi istifaya davet edip Genel Kurul kararı alınması için yapılacak imza kampanyasına da destek vereceklerini kaydettiler.
Düzenlenen basın toplantısında Şener dönemi yöneticileri adına konuşan dönemin Genel Sekreteri Hasan Yener, “Trabzonspor Kulübü'nde en uzun süre yöneticilik yapan isimlerin başında gelen, geçmişten bu yana yaptığı fedakarlıklarla bilinen, böyle bir şahsiyeti, değersiz gösterme gayreti, İbrahim Hacıosmanoğlu ve arkadaşlarının ne haddi ne de görevidir” dedi.
Şener, döneminde yapılan icraatları tek tek sıralayan Yener, “Futbol takımının kadrosu ileride şampiyonluk getirecek seviyede değiştirilmiş, devralındığında 20 milyon Euro düzeyinde olan futbolcu değeri 2013 yılı sonunda devredilirken 60 milyon Euro'ya yükselmiştir. Bununla birlikte Trabzonspor'un geleceğinde büyük önem taşıyan ve bugünkü kadronun iskeletini oluşturacak futbolcuları barındıran 1461 Trabzon takımı kurulmuş, küme düşürülene kadar başarıyla faaliyetini sürdürmüştür” ifadelerini kullandı.

30 YILLIK YAKLAŞIK 300 MİLYON DOLAR
Kulübün o dönem yapılan sponsorluk anlaşmalarıyla büyük bir kaynak girdisine sahip olduğunu ifade eden Yener, Borsa’da yapılan birleştirmeyle de, kulübün geleceğinin kurtarıldığını kaydetti. Yener, “Halka arzın oluşma sürecinde yapılan yanlışlar nedeniyle kulübümüz uzun yıllar süren temettü faizi borcu ile karşı karşıya kalmış, geleceğimiz ipotek altına alınmıştı. Bahsedilen rakam yıllık 10 milyon dolardan 30 yıllık yaklaşık 300 milyon dolar seviyelerindedir. 2 Yıl devam eden son derece ciddi gayretler sonucu kulübümüz bu yükten kurtarılmıştır” dedi.

HES NEDENİYLE GÜNLÜK 30 BİN DOLAR KAYIP
HES çalışması ile Trabzonspor’a yıllık 10 milyon dolar gelir getirecek bir projeye sahip olacağını kaydeden Yener, “Bugün bu projenin adından dahi bahsedilmemektedir. HES Projesi'nin hayata geçirilmemesi nedeniyle kulübün günlük kaybı 30 bin dolardır” dedi.  

SPORTİF BAŞARILAR
Sportif başarılara da değinen Yener, “Sportif açıdan değerlendirildiğinde ise Sayın Sadri Şener yönetimleri Ziraat Türkiye Kupası, Süper Kupa, 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğunu tertemiz 82 puanla kazandırmış, UEFA Avrupa Ligi'ne katılınmasını sağlamış, Trabzonspor tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla mücadele etmiştir. 1461 Trabzon takımının yaşadığı şampiyonluklar takımın marka değerini arttırmış, Trabzonspor sevgisini ülke genelinde doruğa çıkartmıştır” diye konuştu.

VAADLERDEN HİÇ BİRİ GERÇEKLEŞMEDİ
Yener, “2013 Yılı mayıs ayında yapılan kongrenin ardından yönetim görevi devredildikten sonra ise gelen yönetim vaadlerinin hiç birini yerine getirememiştir. Mevcut Teknik Direktör Tolunay Kafkas sorgusuz sualsiz gönderilmiş, Fatih Tekke ve Hüseyin Çimşir ismi açıklanmış olmasına rağmen göreve tam anlamıyla başlayamamış, Ömer Eyüboğlu Altyapı Koordinatörlüğü'nde bir gün duramamış, Sportif Direktörlüğe Ünal Karaman getirilerek sonra ayrılmış, Alper Boğuşlu istifa etmiş, Mustafa Akçay da benzer şekilde kulüple bağlarını kopartmıştır.

HALEN GÖREVDE Mİ DEĞİL Mİ?
Halen görevde olup olmadığı netlik kazanmayan Hami Mandıralı'ya zoraki sorumluluk verilmiş, bu ismin elde ettiği başarıya rağmen türlü senaryolarla takımdan ayrılmasına özel gayret sarf edilmiştir. Bu süreçte, Özkan Sümer gibi kulübün bir değeri değersiz gibi gösterilerek görevden uzaklaştırılmıştır.

35 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDI, 80 KİŞİYİ ALDI
Kulüpler Birliği'nde rakip takım başkanlarıyla yaşanan tatsız diyaloglar ülke futbol gündeminde uzun süre konuşulmuştur. Tasarruftan bahseden yönetim, 35 kişiyi işten çıkartıp, 80'e yakın kişiyi göreve başlatmıştır. Yönetim Kurulu'nun seçilmesinin üzerinden 1 yıl geçmiş, ancak 7 üye görevlerinden istifa ederek kulüple bağlarını kopartmıştır.  Asbaşkan Ali Kemal Başaran da önce istifa etmiş sonra bu kararını geri almıştır.

BİZ İFADE VERİRKEN O NEREDEYDİ?
Şike sürecine de değinen Yener, “Şike süreci başladığı anda Trabzonspor'un verdiği mücadele ortadayken, İbrahim Hacıosmanoğlu bu mücadelenin neresinde olmuştur? Kulüp için neler yapmıştır? İstanbul'da 2011 Temmuz ayında şike sürecinde başta Başkanımız Sayın Sadri Şener olmak üzere, Nevzat Şakar, Hasan Yener, Temel Kazancıoğlu ve Recep Denizeri polis gözetiminde ifade verip, kulübümüzü bu süreçte aklarken, tekerlekli sandalyesiyle eski Asbaşkanlardan Kenan İskender oradayken, İbrahim Hacıosmanoğlu ile bugünkü yöneticiler neredeydiler?

KAÇTANE KOMBİNE BİLET ALDI, NE ZAMAN ÜYE OLDU?
Trabzonspor'u çok sevdiğini söyleyen bir başkan bugüne kadar kaç kombine bilet satın almıştır? Kendi ifadesi ile Çobanlık yaptığında Trabzonspor hayalleri kurarken, kulübe ne zaman üye olmuştur?

Bugünkü Trabzonspor Başkanı, son 10 yılda üzerine kayıtlı hangi şirketle devlete ne kadar vergi ödemiştir? Yönetim kurulunda göreve geldiği gündeki mal beyanıyla şimdiki mal beyanını açıklamalıdır” sorularını yöneltti.

BU YÖNETİM EN BÜYÜK FELAKET
Yönetimi en büyük felaket olarak niteleyen Yener, “İbrahim Hacosmanoğlu Trabzonspor'un seçilmiş başkanıdır. Ama maalesef seçim öncesi söylemleriyle, seçildikten sonraki eylemleri örtüşmemiş, toplumu kandırarak elde ettiği bu sıfat, kendisini, kurumun bütün değerlerini ayaklar altına alma hakkına sahip olduğunu görür hale getirmiştir. Bu halet-i ruhiye, adeta hastalıklı bir psikolojinin dışa vurumuna benzemektedir!...

İbrahim Hacıosmanoğlu ve  yönetimde söz sahibi olmayan arkadaşları, bu nitelikleriyle bugüne kadar Trabzonsporumuz'un başına gelmiş en büyük felakettir” dedi.

DİKTATÖRCE YÖNTEMLER
Yener sözlerine şu şekilde devam etti:
“Birlikte yola çıktığı ekipdaşlarını daha ikinci günden, diktatörce yöntemlerle devre dışı bırakan, yıllara dayanan dostlukları silip atan, verdiği sözleri unutan bir iradenin geldiği noktayı göstermesi açısından bu son hamle artık denizin bittiğini göstermektedir.

İŞGAL ETTİĞİ KOLTUĞU
Yargı kararını hiçe sayarak, Trabzonspor'un 2013 Aralık ayı sonrasındaki yönetim sürecini tartışmalı ve şaibeli bir konuma taşıyan İbrahim Hacıosmanoğlu, eğer söylediği gibi kulübü çok seviyorsa, bir an önce işgal ettiği koltuğu terk etmeli, görevi yeni seçilecek ehil kişilere devretmelidir.

HER HANGİ BİR ADIM ATILMAĞINI SÖYLEMESİ KOMİK
Başkanımız Sayın Sadri Şener önderliğinde, Şenol Güneş ve öğrencilerinin haklı emeğiyle elde edilen 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun üzerine sözde politikalar üreterek göreve gelen bugünkü Başkan'ın, şike mücadelesinde kendisinden önceki dönemde herhangi bir adım atılmadığını söylemesi, komik olduğu kadar düşündürücüdür de.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI AVUKATLARI
Türkiye'nin en kapsamlı şike davasından alnının akıyla çıkan, UEFA tarafından temiz bulunarak Şampiyonlar Ligi'ne davet edilen bir kulübün yönetimini eylemsiz gösterme çabası, inandırıcılıktan yoksun, mesnetsiz bir bakış açısıdır”

ŞENER’E AÇILAN DAVANIN İÇREĞİ
Şener’e açılan davayla ilgili de konuşan Yener, “Bahsedilen olayda daha önce söz konusu avukatlara imza karşılığı ödenen sözleşme bedelleri, maliye müfettişlerinin uyarısı sonucu düzeltilerek faturalandırılmış, iki defa ödeme yapılmaması için de fatura tutarları gönderilerek KDV'si düşüldükten sonra iadesi alınmıştır.

GEÇMİŞ DÖNEMDE 61 MİLYON TL
Kulübe geçmiş dönemlerde 61 milyon TL. hibe eden Sayın Sadri Şener'in bahsedilen rakamlara tenezzül edebileceğini konuşmak bile abesle iştigaldir. Elbette olay yargıya intikal etmiştir. Bütün gerçekler tüm çıplaklığıyla yargılama safhasında gözler önüne serilecektir.

KULÜBE BAĞIŞ MI YOKSA BORÇ MU?
Fakat bahsedilen sorumluluktan daha vahim olanı; şu anda kulübe bağış mı yoksa, borç mu verildiği anlaşılamayan paraların Başkan hesabında alacak olarak durmasıdır. Kendini kulüpten daha güvenilir gösterme gayreti içerisinde olan İbrahim Hacıosmanoğlu için sorgulanması gereken, bu para trafiğinin perde arkasıdır.

SAHA DIŞINDA ZARAR GÖRMEMESİ
Şampiyonluk kupasının talep edildiği ve haklılığın ispatlandığı bir dönemde, rakiplerimize koz verecek sanal hamlelerde bulunmak, ister istemez kamuoyunun kafasında farklı istifamlar oluşturmaktadır. Bugüne kadar susmamızın ve atılan iftiralarla yapılan suçlamalara karşı sessiz kalmamızın sebebi, yürütülen adalet mücadelesine duyduğumuz saygıdan ve Trabzonsporumuz'un sahada ve daha dışında zarar görmemesi hassasiyetindendir..

SEÇİM SANDIĞINDA KUPANIN SÖZÜ
Seçim sandığından kupa sözü vererek çıkan İbrahim Hacıosmanoğlu Yönetimi, olası bir başarısızlığın faturasını bu yolla devretmeye mi çalışmaktadır, yoksa başka amaçlara hizmet peşinde midir? Bütün

ZİRVELERDE YILANLARDA VAR
İbrahim Hacıosmanoğlu her demecinde ve konuşmasında ifadeleriyle Trabzonlular'ı gülünç duruma düşürmektedir. Vaatle, peşkeşle seçilebilir ama Trabzonspor gibi büyük bir kulübe yakışan başkan olamazsın. Unutmayalım ki Cenap Şahabettin'in söylediği gibi; "
Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya
süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir"” ifadelerini kullandı.