Bordo-mavili kulüpten alınan bilgide, Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın yenilenen ışıklandırma çalışmalarının sezona yetişemeyeceği ve Kardemir Karabükspor maçının da gündüz oynatılmasının planlandığı belirtilerek, aşırı sıcakların sporcu sağlığına muhtemel zararları nedeniyle karşılaşmanın farklı bir stadyuma alınarak gece oynatılması için federasyona başvuruda bulunulduğu kaydedildi.

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor'un sahasında ışıklandırma problemi olduğunu ifade ederek, ''Bu sıcakta gündüz maç oynanması sporcu sağlığı açısından sakıncalı. Bizim için öncelikle futbolcu sağlığı önemli. Herkesin buna dikkat etme zorunluluğu var. Bu sıcaklarda gündüz maçı oynamak bir cinayet olur. Hem biz hem de rakip takım için bu durum önemli'' dedi.

kardemir Karabükspor maçının ardından UEFA Avrupa Ligi maçı da oynayacaklarını vurgulayan Yener, ''Bu nedenle gündüz maçı oynamak bizim için çok olumsuz bir durum olur. Futbol Federasyonu'na haftanın programını açıklamadan başvurumuzu yaptık. Şimdi federasyonun kararını bekliyoruz'' diye konuştu.