Ligde 9 maçtır yenilmeyen ve bu süreçte 8 galibiyet alan bordo-mavililer, evinde de 4 maçlık galibiyet serisi yakalarken, sadece 1 gol yedi.

Abdullah Avcı'nın göreve gelmesiyle adeta şaha kalkan Trabzonspor, son olarak Süper lig'in 25. haftasında ağırladığı Gaziantep FK'yı 1-0 mağlup etti.

Galibiyet serisini 6 maça çıkaran ve zirve takibini sürdüren bordo-mavililer, ocak ayında Alanyaspor'dan transfer edilen Anastasios Bakasetas'ın üstün performansıyla rakiplerine korku salıyor.

BAKASETAS REKORA KOŞUYOR!

Gaziantep FK karşısında galibiyet golünü atan Yunan yıldız, eski takımı Alanyaspor ile sahaya ilk 11'de çıktığı son 3 maçta da ağları havalandırırken, bu başarısını Karadeniz ekibine de taşıdı. 27 yaşındaki futbolcu, bordo-mavili formayla ilk 11'de oynadığı Denizli, Yeni Malatya ve G.Antep FK karşılaşmalarında da ağları sarstı. Bu sezon toplamda 10 gole ulaşan Bakasetas, 2 gol daha kaydetmesi halinde kendi kariyer rekorunu egale edecek.

EVİNDE DÖRT DÖRTLÜK!

Evinde aldığı 2-0'lık G.Saray yenilgisi sonrasında bordo-mavililer sahasında kimseye puan bırakmadı. Trabzon'da oynanan son 4 karşılaşmada da kazanan Fırtına, ayrıca bu dört maçta sadece 1 gol yedi.

YÜKSEK PUAN ORTALAMASI

Trabzonspor, ligin ilk 8 haftasında 0,75 puan ortalamasıyla maçlarını oynarken Abdullah Avcı ile çok daha başarılı görüntü ortaya koydu.

Bordo-mavililer, Avcı yönetiminde 16 maçta topladığı 39 puanla maç başına 2,43 puan ortalaması yakalamayı başardı.

TEK YENİLGİ G.SARAY'A

Trabzonspor, Avcı döneminde Büyükşehir Belediye Erzurumspor (1-0), Ankaragücü (0-1), Çaykur Rizespor (2-1), Atakaş Hatayspor (0-1), Fatih Karagümrük (1-2), Göztepe (1-0), İttifak Holding Konyaspor (3-1), Gençlerbirliği (1-2), Beşiktaş (1-2), Yukatel Denizlipor (1-0), Yeni Malatyaspor (0-2) ve Gaziantep'i (1-0) mağlup etti.

Karadeniz ekibi, Antalyaspor ile deplasmanda 1-1, Hes Kablo Kayserispor ile dış sahada 0-0, sahasında Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bordo-mavililer, Avcı döneminde tek yenilgisini ise Galatasaray karşısında sahasında 2-0'lık sonuçla aldı.

GEÇEN SEZONKİ SERİYİ YAKALADI

Trabzonspor, son 6 haftada kazanarak geçen sezonki galibiyet serisini de yakaladı.

(Fotomaç)