TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'a 4-1 yenilen Trabzonspor, ilk 15 haftalık bölümünde geçen sezondan daha az puan topladı. 

Geçen sezon "öze dönüş" modeli başlatarak daha çok Trabzonlu oyuncularla mücadele eden bordo-mavili takım, bu sezon ise yıldız isimlerin de aralarında bulunduğu 22 oyuncu transfer etmesine karşın geçen sezonki başarısını yakalayamadı.

Karadeniz temsilcisi, geçen sezon ligin 15 haftalık bölümünde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 24 puan toplarken, bu sezonun aynı döneminde 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 22 puan da kaldı.

Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının ardından geçen sezon Hami Mandıralı ile sezonu 4'üncü sırada tamamlayarak Avrupa kupası'na Trabzonlu bir teknik adamla play-off turundan itibaren katılma hakkı elde eden bordo-mavililer, bu sezon Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal'ın görev yaptığı ilk 15 haftalık bölümde zirve yarışında lider Beşiktaş'ın 13 puan gerisine düştü. 

- 22 oyuncu katmıştı

Sezona Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile başlayan Trabzonspor, Galatasaray'dan Salih Dursun, Wolfsburg'dan Ferhat Yazgan, Bandırmaspor'dan Kurtuluş Yurt, Gaziantepspor'dan Turgut Doğan Şahin, Altınordu'dan Gökhan Karadeniz, Orduspor'dan Anıl Taşdemir, Ajax'tan Serhat Çakmak, Elazığspor'dan Serdar Gürler, Deniz Yılmaz ve 1461 Trabzon'dan Yusuf Erdoğan olmak üzere ilk etapta 10 futbolcuyla anlaşmıştı.

Avusturya kampının ardından teknik direktör Halilhodzic'in raporu doğrultusunda transfere daha da hız vererek 24 milyon avro bonservis bedeli ödeyen Karadeniz ekibi, İngiltere'nin Watford takımından Essaid Belkalem, Benfica'dan Oscar Cardozo, Monaco'dan sözleşmesini fesh eden Carl Medjani, Fransa'nın Guingamp takımından Fatih Atik, Antalyaspor'dan Musa Nizam, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Milan'dan Kevin Constant, Kayserispor'dan Sefa Yılmaz, Werder Bremen'den Mehmet Ekici, Spartak Moskova'dan Majeed Waris, Guignhamp'tan Mustapha Yatabare ve Olympiacos'tan Avraam Papadopulos'u kadrosuna dahil ederek sezona şampiyonluk hedefiyle başlamıştı.

Trabzonspor,  6 milyon avro ile en yüksek bonservis bedelli transferini Spartak Moskova Kulübü'nden Ganalı oyuncu Waris'i alarak yaptı. Oscar Cardozo için de Benfica Kulübü ile 5 milyon avro karşılığında anlaşan Karadeniz ekibi, 3 yıllık anlaşma imzalanılan Paraguaylı golcü oyuncuya her yıl için de 2,5 milyon avro olmak üzere toplam 7,5 milyon avro ödeyecek.

- Trabzonlu oyuncular ayrıldı

Kadrosuna 22 oyuncu katan Trabzonspor'da Trabzonlu oyunculardan Abdulkadir Özdemir, Göksu Alhas, Gökhan Alsan Şanlıurfaspor'a, Caner Osmanpaşa da Kayseri Erciyesspor'a kiralık  olarak verildi.

Bordo-mavili kulüpte oynayan Mehmet Kuruoğlu Boluspor'a, Aykut Akgün Kardemir Karabükspor'a, Zeki  Ayvaz Balıkesirspor'a, Barış Memiş Kayseri Erciyesspor'a, Abdullah Karmil  Adanaspor'a, Kadir Keleş de Akhisar Belediyespor'a transfer olmuştu.

Karadeniz temsilcisinin kadrosunda da Aykut Demir, İbrahim Demir, Mustafa  Yumlu, Özer Hurmacı, Mustafa Akbaş ve Zeki Yavru olmak üzere Trabzon kökenli 6 oyuncu kalmıştı. Daha sonra Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru da kadro dışı kalmasıyla Trabzonlu oyuncu sayısı 4'e düşmüştü.