61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzonpor Başkanı Muharrem Usta'nın da hazır bulunduğu Genel Kurula üyelerin büyük ilgi gösterdikleri görüldü. İstanbul 1967 Trabzonspor Derneği Başkanı Alattin Hatayoğlu, genel kurulda flaş sözlerde bulundu.

'TRABZONSPOR'UN KULÜP BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİNE OPERASYON'

Alaattin Hatayoğlu, "Trabzonspor'un 3 Temmuz şike süreci ile ilgili akla hayala gelmeyecek şekilde mağduriyete uğradı. Trabzonspor'un hakkını teslim etmeleri gerekenler hakkını teslim etmediğini herkes biliyor. İlk şike patladığı zaman, Aziz Yıldırım ve şike çetesi gözaltına alındıktan  1 hafta içinde düşürülecek takımlar düşürülsün ifadeleri kullanıldıktan sonra pazar günü hiç unutmuyorum o dönemin Başbakanı Edirne'de ki yağlı güreş organizasyonunda şöyle bir ifade kullandı. "Şike yapmak alçaklık, şerefsizliktir. Ama kişiler ve kurumlar ayrılsın" Ben o gün dedim, kupa Trabzonspor'a gelmeyecek affedilecek. Trabzonspor'un kulüp başkanı ve yöneticilerine operasyon yapıldı''

'HAKİMDE FETÖ'CÜ'

‘’Bu bir algıydı...  Mahkeme sonuçlandı, Trabzonspor buradan alnının akıyla çıktı. Yargıtay kararı dediler, UEFA ayağı dediler, CAS dediler ona da başvurdular. Şike yaptıkları somut şekilde tescillendikten sonra Trabzonspor'a hala kupası verilmedi. Biz siyaset yapmıyoruz, siyaset yapanlar Trabzonspor'u bu duruma getirdi. FETÖ, Fenerbahçe'ye kumpas kursaydı, kurtaran FETÖ'cülükten yargılanıyor. Hakimde FETÖ'cü.. Bunlar ortada somut bir şekilde varken konuşmalardan neden rahatsız oluyorlar’’

'CUMHURBAŞKANI'NIN İZNİ OLMADAN ALAMAZSINIZ'

‘’Şike ile ilgili Trabzonspor camiası sınıfta kaldı. Tribünlere oynanan söylemlerle, boş muhabbetler. Bizim başvuracağımız tek merci vardı yerinde zamanında CAS... Biz bu kupayı alacaksan Cumhurbaşkanının izni olmadan alamazsınız. Kupa Cumhurbaşkanının sarayındadır. Trabzonspor bir bütün olarak şikeyle mücadele yapmadı. Yaptım diyenler yalan konuşuyor. Siyasetçiler de görevini yapmadı. Hiç kimse bu şehrin hakkını aramadı. Utanmadan şike yasasına gidip destek verip oy vermeyen milletvekilleri ve bakanlarımız var. Ondan sonra biz Trabzonspor'uz " dedi. 

HATAYOĞLU 22 DAKİKA KONUŞUNCA..

Hatayoğlu'nun sözünün kesildiği yönündeki sözlerle ilgili Genel Kurul Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, ''Genel Kurulu gündem sırasına uygun olarak idare etmek durumundayım. Bütün tamamının buraya çıkıp konuşma hakkı var. Herkesin bu hakkı var. Bu hakkın kullanılmasında yerine getireceğim. Kimsenin sözünü kesmek gibi arzumuz isteğimiz yok. Genel Kurulu tüzüğe uygun yönettiğimize göre 10 dakikayı tüzük makul görüldü. Alaattin beye müdahale ettim ama sizler için müdahale ettim. Şunuda söylemek istiyorum Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve camiası her ne kadar FETÖ'nün arkasına sığınmak istesede 2010-2011 sezonu şampiyonluğu Trabzonspor'undur'' dedi.

Alaattin Hatayoğlu, tüzüğe aykırı şekilde 10'dan fazla konuşunca burada oylama yapıldı. Yapılan oylamada konuşmalar 10 dakika ile sınırlandırıldı.  Hatapoğlu'nun toplamda 22 dakika konuştuğu kaydedildi.