61SAAT SPOR-Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Orduspor maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Önümüzdeki hafta başında oynanacak Orduspor-Trabzonspor maçını ‘Karadeniz Derbisi’ olarak niteleyen Yener, “Ben bu mücadelenin sahada cereyan edeceğini, futbolcu arkadaşların kazanmak için her türlü mücadeleyi ortaya koyacaklarını düşünüyorum. Ama saha dışında ise Orduspor ile dostluğumuzun pekişeceğini bir kez daha ortaya koyacağız” dedi.

ORDUSPOR İYİ BİR KADRO KURDU
Orduspor’un bu sezon iyi bir kadro kurduğuna dikkat çeken Yener, “Başlarında da Hector Cuper gibi dünyaca ünlü iyi bir hocaları var. Futbolcu kadroları da son derece iyi. Ligde de iyi sonuçlar alıyorlar. Geçen hafta Fenerbahçe maçında aldıkları mağlubiyet hiçbir zaman bu maç için ölçü olmaz. Son derece zevkli çekişmeli geçecek bir maç olacak” diye konuştu.

DEPLASMANDA İLK GALİBİYETİ ALMAK İSTİYORUZ
Trabzonspor’un bu sezon deplasmanda galibiyet alamadığına dikkat çeken Yener, “Biz de özellikle bu sezon ilk kez deplasman galibiyetini Ordu’da almak istiyoruz. Artık hem içerde hem de dışarıda kazanmaya ihtiyacımız var. Bundan sonra zorlu haftaların devam edeceği veya bizi beklediği maçlar var. Umuyorum Ordu’dan 3 puan ile döneriz” dedi.

GALATASARAY’IN RÜYA TAKIMLIĞI SÖYLEMDE KALDI

Ligde hiçbir takımın diğerinden çok büyük artıları olmadığını ifade eden Yener, bu noktada da Galatasaray’a ince bir taş attı. Yener, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bu bakımdan daha önce Galatasaray’a rüya takım söylenmişti. Tabi bunun sadece söylemde kaldığı, ama sonuç olarak sahada oynanan futbolu gördüğümüzde; ki bana göre bu son derece olumlu bir şey, liglerin kalitesini ve zevkini arttıran bir şey. Her takım her takımı yenebilecek güçte. O bakımdan maçların sonucunu tahmin etmek çok zor. Lig yarışında çok şey değişebilir. Ligde şuanda ki sıralamanın lig sonunda böyle olmayacağını tahmin etmiyorum” dedi.


FUTBOLA İLGİL GİDEREK AZALIYOR
Son olarak 3-1 kazanılan Akhisar Belediye maçında Avni Aker’in tribünlerinin boş kalmasına da değinen Yener, “2010-2011 sezonu içerisinde olayların getirmiş olduğu şike süreci Türkiye’de bugün futbolun buralara gelmesinde en önemli neden. Geçen sezon seyirci sayısında oldukça bir azalma vardı ama bu sezon giderek bu azalmanın devam ettiği ve seyircinin futbola ilgisinin azaldığını görüyorum.
Yayıncı kuruluşun sattığı dekoderleri düşündüğünüzde bu ilginin de yine azaldığının bir göstergesi. Ama tabi bunu iddia etmiyorum. Bu aldığım bir duyum. Kesin rakamları yayıncı kuruluş verir.
Fakat bu şekilde gitmemesi lazım. En azından bu camianın içinde olan herkesin bunu önleme adına gayretler içerisinde olması lazım” dedi.

TÜRKİYE’DE TRİBÜNLER BOŞ KALACAK
Futbola seyirci azalmasının sadece Avni Aker’de değil Türkiye’de ki bir çok statlarda da yaşandığını ifade eden Yener, “Bu sadece Avni Aker’de değil. Bizde de çok belirgin bir seyirci azalması var. Boş tribünlerde oynadığınız maçların da zevki olmuyor. Futbolcu da maça motive olamıyor. Ama diğer statlara baktığımızda Bursa’da İstanbul’da ki takımlarda da aynı bir şekilde düşüş görüyorum. Buna bir çözüm bulmamız lazım, yoksa yarın öbür gün tribünlerde seyirci bulamayacağız” diye konuştu.


ŞAMPİYONLUK KUPASI MÜZEYE GELECEK
Başkan Şener’in açıkladığı CAS süreci ile ilgili olarak ise Yener, “Süreç içerisinde hukuki çalışmalarımız devam ediyor. CAS’ta bunlardan biri. Hukukçu arkadaşlarımız bunun çalışmalarını yapıyor. Trabzonspor hak ettiği 2010-2011 sezonun şampiyonluk kupasını müzesine götürecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


KAYNAK: 61SAAT.COM