Spor Toto Süper Lig'de 52 puan ile 4. sırada yer alan Trabzonspor, Avrupa Kupaları'na katılmayı büyük oranda garantilerken, üst basamakları doğru tırmanışını da sürdürmek istiyor. Bordo-mavililer sahasında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor maçında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak önemli bir geri dönüşe daha imza attı. 

Evinde başka 
Trabzonspor, bu sezon geriye düştüğü 13 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken 7 kez ise sahadan yenik ayrıldı. Bordo-mavililer geri dönüşleri ise taraftarı önünde oynadığı maçlarda sağladı. Ligin ilk yarısında konuk ettiği Kasımpaşa karşısında 2-0 yenik duruma düşen Trabzonspor, maçı 4-2 kazandı. Bordo-mavililer 25. haftada ise sahasında Akhisarspor karşısında 1-0 yenik sürdürdüğü maçı 2-1 kazanırken, 1-0 yenik başladığı Antalyaspor maçını ise 4-1 kazandı. Trabzonspor, son olarak ise Evkur Yeni Malatyaspor karşısında 1-0 yenik sürdürdüğü müsabakayı 2-1 kazanmasını bildi. Karadeniz ekibi, geride olduğu iki maçtan ise beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer söz konusu maçlardan toplam 14 puan çıkartarak hanesine önemli puanlar yazdırdı. 

Trabzonspor son 4 sezonun en iyi iç saha performansını yakaladı. 
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de son 4 sezonun en iyi iç saha performansını yakaladı. Karadeniz ekibi 29. hafta itibariyle iç saha sonuçlarına bakılarak yapılan değerlendirmede 2014-15 sezonunda 33 puan elde ederken, bordo-mavililer söz konusu sezonun ardından en iyi iç saha performansını yakaladı. Bu sezon evinde oynadığı 15 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Trabzonspor, attığı 33 gole karşılık kalesinde 17 gol gördü. Bu sezon evinde oynadığı maçlarda 32 puan toplayarak son 4 sezonun en iyi iç saha performansını elde etti. Trabzonspor, 2017-18 sezonunda 26, 2016-17 sezonunda 22 ve 2015-16 sezonunda ise 24 puan elde etmişti. 

Rövanşı tek tek aldı 
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında galip gelemediği rakiplerinden rövanşı tek tek aldı. Bordo-mavililer ilk yarıda Büyükşehir Belediye Erzurumspor 0-0, Antalyaspor ve Bursaspor ile 1-1 berabere kalırken, Evkur Yeni Malatyaspor'a 5-0 mağlup olmuştu. Söz konusu haftalarda 3 puan çıkartan Trabzonspor, ligin ikinci yarısında ise 4 rakibiyle oynadığı maçlarda galip gelerek 12 puan çıkartarak Avrupa Kupalarına katılma yolunda önemli puanlar elde etti.