Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, daha önce sözleşme imzaladığı Karlsruhe forması giyen gurbetçi ftbolcu Hakan Çalhanoğlu hakkında bir açıklama yaptı.

Bordo mavili ekip, kendisiyle ön protokol imzalayan Hakan Çalhanoğlu'nun sözleşme maddelerine aykırı şekilde Werder Bremen ile anlaşmasının ardından resmi internet sitesinden bir bildiri yayınladı.

İşte Trabzonspor'un resmi sitesinden yaptığı açıklama;

"Son günlerde medyada futbolcu Hakan Çalhanoğlu isimli oyuncuyla kulübümüz arasındaki ilişkiye yönelik bazı haberler yer almaktadır. Buna göre Hakan Çalhaoğlu’nun kulübümüze transferi konusunda amatör olarak oynadığı dönemde girişimler başlatılmış,  17 yaşında olduğu için ailesinin onayı alınmış ve varılan anlaşma karşılığında uyulmaması halinde ağır cezai şartlar içeren bir protokol imzalanmıştır.

İmzalanan protokolün içerdiği ödemelerin yapılmasının ardından oyuncunun kulübüyle profesyonel sözleşme imzalaması üzerine kulübümüz anlaşmaya uymayan taraflarla temasa geçerek geri ödeme talebinde bulunmuştur. Kulübümüz söz konusu geri ödemeyi beklemekte, oyuncunun transferiyle ilgili görüşmeleri sürdürmekte, aksi bir tavır sergilenmesi halinde elindeki belgelerle oyuncu, ailesi ve menajeri hakkında gerekli tüm yasal girişimleri başlatma konusundaki hazırlıklarını ise  tamamlamış durumdadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."