61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor ile adı yazılan Sırp Futbolcu Despotovic, Rus kulübü Orengurg ile yollarını ayırdı. Sözleşmesi normalde bu sezon sonu biten oyuncu Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen liglerde takımdan izin alarak geri kalan maçlara çıkmayacak. 
Takımdan ayrılışını sosyal medyadan,   "Her şey için teşekkürler Orenburg. Her zaman kalbimde olacaksın" ifadeleriyle duyuran Sırp oyuncuya ilk resmi teklifin yine bir başka Rus kulübü Rostov tarafından yapıldığı belirtildi. 


Rus basınında yer alan habere göre oyuncu Rostov’un sözleşme teklifine daha iyi teklifler beklediği için yanıt vermediği belirtiliyor. 
Rostov kulübüyle görüşmelerini sürdüren Despotovic ile CSKA ve Trabzonspor’un da ilgilendiği ileri sürülüyor. 
Hatta oyuncu Trabzonspor ile adı anılan transfer haberlerini de resmi sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 


DJORDJE DESPOTOVIC KİMDİR?
Santrafor mevkisinin yanısıra sol kanat ve 10 numara bölgelerinde de forma giyebilen Djordje Despotovic, 4 Mart 1992 tarihinde Hırvatistan'ın Loznica kentinde dünyaya geldi. 28 yaşındadır. Sırbistan ve Bosna Hersek vatandaşıdır. Sol ayağını daha güçlü kullanmaktadır. Sözleşmesi bu sezon sonu bitecektir. Sırbistan'ın en ünlü takımlarından Kızılyıldız'ın altyapısında futbola başladı. Sopıt'a kiralandı ve Spartak tarafından satın alındı. İlk yurt dışı tecrübesi Lokeren ile oldu ama beklenen performansı sergileyemedi. Kızılyıldız'a geri döndü. Orada da tutunamadı. Zhetysu'ya kiralandı. Ardından da Kairat Almaty. Astana bir sonraki durağı oldu. Transferinden sonra bu kez de Tobol Kostanay'ın yolunu tuttu. Son olarak da 2018'de Orenburg'a imza attı. Bu sezon çıktığı 22 maçta 9 gol ve 1 asistlik performans gösterdi. Sırbistan Milli Takımı kadrosunda yer alsa da formasını hiç bir maçta giyemedi. Güncel piyasa değeri 2.2 milyon euro..