61SAAT HABER SERVİSİ -

Maçın ardından Sabah Gazetesi Trabzonspor Muhabiri Yunus Emre Sel, şahsi Youtube hesabından hem kamp, hem de maç değerlendirmesi yaptı. Yunus Emre Sel, Trabzonspor’un maça genç oyunculardan kurulu bir kadro ile başladığına dikkat çekerken, bu maçların antrenman maçı olarak değerlendirildiğini ifade etti. 

Maçta oynayan Bordo-Mavili futbolcuları Yunus Emre Sel, özetle şu şekilde değerlendirdi: 

Arda Akbulut: Kendisine gelen 2 pozisyon vardı. Erce Kardeşler transferinden sonra 3. kaleci konumuna düşsede ciddi rekabet ortamı yaratacaktır. 

Serkan Asan: Maça çok iyi başladı. İlerlene dakikalarda performansını arttırdı. Sağ bekte belki Pereira ve Kamil Ahmet’in arkasında 2. isim gibi gözükse de bu performansını genele yayarsa pes etmeyecektir. Bu performansını devam ettirirse ismini duyabiliriz. 

Hüseyin Türkmen: İlk hamle başarısı oldukça yüksek. Iska geçtiği pozisyon yok. Gole gidebilecek pozisyonlarda yaptığı hamlelerle çok önemli işlere imza attı. Hüseyin Türkmen, formasını asla teslim etmeyecek gibi gözüküyor. 

Ahmet Baha Bilgin: Bir çok stoper adayının arasından sıyrılıp kampa geldi. Bu tür maçlarda heyecanına yenik düştü. Sakatlıkta yaşadı. Gelişime açık görüntü verdi.. 

Abdürrahim Dursun: Milli Takımın vazgeçilmez ismi.. Şu anda Novak’ın ardından o bölgede tek alternatif. Bitmek bilmeyen hırsıyla, mücadeleci yapısıyla o bölgede alternatif olacağını, zaman zaman Novak’ı zorlayacağını net şekilde gösterdi. 

Behlül Aydın: Hem Trabzon’da ki kampın hem de şuna kadar ki burada gerçekleşen kampın kendisini en çok geliştiren isimlerinden bir tanesi. 8 Numara, 10 numara oynuyor. Biraz daha topu ayağında az tutmaya çalışsa çok daha faydalı olacak isim. Şut çekebiliyor, pozisyon yaratabiliyor, mücadele ediyor. Behlül Aydın, bu kamp süresince biraz daha ön plana çıkmaya çalışacak.. 

Cafer Tosun: Serkan Asan’dan sonra en dikkat çeken isimlerden bir tanesi. Top çaldı, çaldığı topları çok iyi kullandı. Pas trafiğini kontrol etti. Stopere geçti, o bölgede de oldukça verimliydi.. Görevini yaptı

Ahmet Eren: Maça iyi başlasada temposunu sürdürmekte zorlandı. Ahmet Eren’in teknik kapasitesi oldukça yüksek… Çok daha fazla savaşması lazım. 

Kerem Baykuş: Trabzonspor alt yapısından yetişen en yetenekli oyunculardan bir tanesi. Fiziksel gelişimi sağlayamaması nedeniyle yerinde saymış gibi görünüyor. Bu kamp çok önemli fırsat.  

Yusuf Sarı: Maça en iyi başlayan isimlerden bir tanesi. Performansını oyunda kaldığı boyunca sürdürdü. Dripling yeteni.. Bir anda hızlanma sürati ve mesafesi çok iyi. Hızlanırken oyuncu eksiltmeyi başarıyor. Son vuruş noktasında sıkıntıları var gibi bu maçta gözüküyor. Süre alacaktır. Hatta zaman zaman kadroyu da zorlayacaktır. Oynaması da sürpriz olmaz. Bugün tribünler bir kaç kez ayağa kalktı hemen hemen hepsinde Yusuf Sarı vardı.. 

Koray Kılınç: Üstün fiziksel özellikleri var, boy hakimiyeti var. Hızını geliştirmesi gerekiyor. Trabzonspor’da kalıcı olmak istiyorsa daha fazla süratlenmeli ve son vuruşlarını geliştirmeli. 

Avdijaj: Müthiş yetenekli bir oyuncu. Bugün maça tutuk başladı. 

Andjusic: Çok güçlü bir oyuncu. Ayakta kalıyor yıkılmıyor. O kanatta oyunculardan beklenti çalım atıp oyuna girmesi. Bu maçta yapamadı ama belki ilerleyen maçlarda performansını arttırabilir. 

Ahmet Cambaz: Yeni transferlerden oyuna girenlerde en verimli isimdi. Orta sahada 3 pozisyonda topla buluştu. İki pozisyonda takım arkadaşlarına gol pozisyona girecek ince dokunuş paslarını arttı. Bir pozisyonda kendi şutunu çekti. 8 numarada, hatta 10 numarada bu takımda görev alacak süre alacak. Ahmet Cambaz önemli transferlerden bitanesi.. 

Doğan Erdoğan: basit oynamayı seviyor, risk almıyor. Yanındaki isimlerle kestiği toplarla buluşturuyor. O bölgede basit oynamak gerekiyor. Doğan Erdoğan’ın bu maç özelinde darbe yedi. Ondan sonra tutukluk gösterdi. Basit oynaması ona artı kazandıracak gibi görünüyor. 

Murat Cem Akpınar: Bu maç Murat Cem Akpınar’ın üst düzey performans sergiledi. Çalımlarda başarısızı, adam eksiltme.. İki üç pozisyonda öyle işler yaptı ki başkan Ahmet Ağaoğlu bile ayağa kalktı. Murat Cem Akpınar, beki de bu sezon Trabzonspor’un en önemli transferlerinden biri olabilir. 

Muhammet Akpınar: Üstün fiziksel özellikleri var. Fiziğini kullanmaktan çekinmiyor. Pozisyona girme noktasında bu maçta sıkıntı yaşadı. Oyuna sonradan girdiği için yaşamış olabilir.