Vahid Hoca, 5 yabancı hakkını da kullanacaktır. Kalede Onur’un vazgeçilmez olduğu düşünülürse, 5 forma kalıyor geriye. Orada da İshak, Mustafa, Yusuf, Mehmet Ekici ve Fatih 11’e en yakın isimler. Ancak formada Papadopoulos, Waris ve Yatabare'nin unutulmaması gerektiği hatırlatılıyor. Bu noktada Bosingwa ve Belkalem'in yedek bırakılıp Waris ve Yatabare'nin oyunda olabileceği kaydediliyor. 
Bordo-Mavililerin Gineli yıldızı Constant'ın da son milli maçta sakatlığı nedeniyle forma giyememesi nedeniyle bu maçta görev alıp almayacağı ise henüz belli değil. Ancak Constant'ın görev alamaması durumunda büyük ihtimalle Belkalem'in sahada 5. yabancı olabileceği de gelen bilgiler arasında. 
ONUR KIVRAK: Geçen sezon olduğu gibi bu sezonun da en formda isimlerinden biri. Konsantrasyonu hep yüksek, en soğuk kaldığı maçlarda bile can alıcı işler yapıyor. Tartışmasız ilk 11’de.

BOSİNGWA: Henüz sakatlığı tam olarak atlamadı. Bu hafta düz koşulara başladı, ancak durumu maç günü belli olacak?

PAPADOPOULOS: Trabzonspor'a ara tranfser döneminde katıldı. Takımla tam olarak ısınmadı. Halilhodzic'in bu oyuncu için Fenerbahçe maçında bir birine alışan defans kurgusunu bozması beklenmiyor!

BELKALEM: Çabuk ısındı. Sert oyunu, güçlü fiziği ve çıkışlarıyla hocasının istediği bir stoper tipi. Ona çok güveniyor ve yanındaki Mustafa da onunla iyi uyum sağladı.

MUSTAFA: Oynamayacağını kendi bildiği anlarda bile hazır olması ve bir standardı hep koruması onu farklı kılıyor. Bu tip maçlarda ekstra konsantrasyonu onu 11’e yaklaştıran faktör.

İSHAK: Geçen sezonlarda Trabzonspor en çok devşirme oyunculardan çekti. Sağ bek olmayan sağ bekten, forvet olmayan forvetten.  Şimdi gerçek bir sol beki var ve oynadıkça açılacak. 

MEDJANİ: Sürpriz şutları, gole yatkınlığı ve enerjisiyle Trabzonspor’daki ilk 5 yabancıdan biri. Hocası da onu eskiden beri tanıyor, kapasitesini biliyor, bu maçta yeri hazır.

CONSTANT: Vahid hoca onu sadece orta sahanın değil, sahanın kaptanı yaptı neredeyse. Oyuna katılımı, hücumun da, takımın da neler yapabileceğini belirliyor. Olmalı ve olacaktır da. Ancak Constant'ta en büyük endişe milli takımdan nasıl döneceği?. Gine basınında çıkan haberlere göre oyuncunun sakatlığı nedeniyle Togo maçında oynayamadığı yönünde.. 
FATİH ATİK: Sakatlığı sonrasında beklenenden çabuk bir dönüş sağladı. Takımın fark yaratan yerlilerinden. Özer iyileşmeden kullanacağı her forma bir fırsat. Fener’e karşı oynar.

MEHMET EKİCİ: Çok çalışıyor. Sadece yapması gerekenleri değil, ekstra işlere de koşuyor. Forvette kim olursa olsun, arkasında belli ki o olacak.

YUSUF ERDOĞAN: Zaman zaman iniş-çıkışlar yaşıyor ama bu maçın kıymetini bilecek isimlerden. Tıpkı Ekici için söylediğim gibi forvet kim olursa olsun en büyük destekçisi Yusuf olacaktır.

YATABARE: Trabzonspor'da Fenerbahçe maçında ki kaderi diğer yabancılara ve özellikle de Cardozo'ya göre belli olacak. Cardozo'nun bu maçta sakatlığından dolayı kadroya alınmaması halinde Yatabare'nin kesin 11'de olması bekleniyor. 

WARİS:  Trabzonspor'da banko sahada olacak isimler arasında. Gana'nın Uganda maçında penaltıyı yaptırarak ülkesine 1 puan kazandıran oyuncu bu maçta ki performansı ile göz doldurdu. Bu nedenle de Trabzonspor'a henüz alışmasada kadroda olması bekleniyor. 

CARDOZO: İdeal Trabzonspor’un ideal forveti. Artık Yatabare ve Waris gibi rakipleri var ama Cardozo’nun Fenerbahçe maçında olmaması düşünülemez bile. Belirleyici olacak isim.

BU NEDENLE TRABZONSPOR, MUHTELEMELEN SAHADA 5 YABANCI HAKKINI; BELKALEM, MEDJANİ, CONSTANT, WARİS, CORDOZO ŞEKLİNDE KULANACAK. ANCAK CONSTANT'IN DURUMUNA GÖRE YATABARE DEĞİŞİKLİĞİ DE YAŞANABİLİR..