Spor Toto Süper Lig’de geçen sezonun son haftasına kadar şampiyonluk yarışının içinde olan bordo-mavililer, bu sezon ligde 31. hafta sonunda lider Galatasaray’ın 17 puan gerisinde kalarak, zirve yarışında büyük yara aldı.

Bu sezon ilk kez oynanacak play-off’a kalma olasılığı yüksek olan Karadeniz ekibi, şampiyonluk şansını ise kaybettiği puanlarla zora soktu.

UEFA Avrupa Ligi’nde geçen ay Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına sahasında 2-1, deplasmanda ise 4-1 yenilen Trabzonspor, Avrupa’ya veda etmişti.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bank Asya 1. Lig ekiplerinden İstanbul Güngörenspor’u 2-0 yenerek 4. tura yükselen bordo-mavili takım, Medical Park Antalyaspor’a uzatmaya giden maçta mağlup olarak çeyrek finale yükselemedi ve kupa yolculuğunu erken noktaladı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor maçının ardından Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmelerin kendileri için olumsuz bir hava oluşturduğunu belirterek, ”Aldığımız mağlubiyetle kupadan elendik.. Avrupa’dan sonra ikinci bir yarışın dışında kaldık. Beklentilerin büyük olduğu bir takım olarak olumsuz durumdan çıkmak için çalışacağız. Bir an önce Galatasaray maçına hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Güneş, Antalya’da gülmedi

Teknik direktör Şenol Güneş, Trabzonspor’daki son döneminde Medical Park Antalyaspor karşısında deplasmanda hiç galibiyet sevinci yaşayamadı.

Bordo-mavililer, ligde 2009-2010 sezonunda 1-1, 2010-2011 sezonunda 0-0’lık beraberlikle döndüğü Antalya’da bu sezon ise 2-1 kaybederek 3 puan bırakmıştı.

Güneş yönetimindeki Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda da rakibine Antalya’da 1-0 mağlup olmuştu.

Yerel gazetelerden eleştiriler

Trabzon’daki yerel gazeteler de Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenen Trabzonspor’a eleştirilerde bulundu.

Karadeniz’den Günebakış Gazetesi, ”Yüzümüze bakacak yüzünüz var mı?” başlığıyla yer verdiği haberde, ”Ligde zirvenin uzağında kalan, gözünü kupaya diken Trabzonspor, Antalya’da herkesi şok etti. Antalya’ya uzatmalarda teslim olan Trabzonspor, Galatasaray derbisi öncesi ’Bu futbol ile Arena’dan nasıl çıkacağız’ dedirtti” ifadesini kullandığı.

Karadeniz Gazetesi, ”Trabzon havlu attı” Kuzey Ekspres Gazetesi ”Trabzonspor’un kahır mektubu”, Taka Gazetesi ”Ziraat’ten Erken Emeklilik”, Türksesi Gazetesi ”Fırtına Tepetaklak”, Karadeniz’de İlkhaber Gazetesi ise, ”Akdeniz’de gemiler battı, Trabzonspor kupaya havlu attı” başlığıyla maç haberlerine yer verdiler.

Antalya’da basına kapandı

Medical Park Antalyaspor maçının ardından kente dönmeyen Trabzonspor, Galatasaray ile 25 Mart Pazar günü deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını Antalya’da sürdürecek.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Antalya’da 3 gün sürecek idmanları basına kapattı. Karadeniz ekibi, 24 Mart Cumartesi İstanbul’a hareket edecek.