Yönetim öncelikle savunmaya takviye yapmak için çaba gösterirken, N'Doye'un gitmesi, Burak ve Rodallega'nın da ayrılma ihtimalinin çok yüksek olması nedeniyle forvet arayışları da devam ediyor.

Karadeniz ekibinin, Hull City ile yollarını ayıran Uruguaylı Abel Hernandez'i de gündemine aldığı öğrenildi. 2015 yılında da Trabzonspor'un listesinde olan ancak İngiliz ekibinin 8 milyon euro'luk bonservis bedeli talebi nedeniyle gerçekleşmeyen transfer için bu kez şartlar çok uygun.

BONSERVİS BEDELİ YOK, ÜCRETİ DE DÜŞÜK

Çünkü İngiliz Championship takımı Hull, sözleşmesi biten 27 yaşındaki forvet ile yollarını ayırdı. Yani tecrübeli oyuncunun şu anda bonservis bedeli yok.

Geçtiğimiz sezon sakatlıklar nedeniyle sadece 10 maçta forma giyebilen Hernandez, 8 gollük bir performans ortaya koydu.

Yaşadığı sakatlıklar ve istikrarsızlıklar nedeniyle fiyatı ve alacağı ücret dip seviyelere yaklaştı.

Bordo-mavili yönetim, yıllık 1.5-2 milyon euro seviyelerinde bir ücrete bu transferi bitirmeyi planlıyor. Hernandez, Uruguay Milli Takımı'nda 29 maçta fileleri 11 kez sarstı.

BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ / ÖYKÜM KANBİR

Hernandez 4 sene önce bonservisine 12 milyon euro ödenen bir oyuncuydu ancak beklenen gelişimi gösteremedi. Solak golcülerden olan Uruguaylı, bu sezon önemli bir sakatlık geçirip 7 ay sahalardan uzak kalsa da döndükten sonra oynadığı 7 maçta 5 gol atmayı başardı.

Hernandez'in en önemli özelliği açık alandaki etkinliği ve gol vuruşu. Ayrıca yaptığı doğru koşular, var olan golcü şansını da arttırıyor. Eksisi ise topsuz alandaki etkisizliği. Etrafına iyi adamlar yerleştirilirse önemli işlere imza atar.