Finansal konularda sıkıntı içerisinde olan Trabzonspor’un, ödemelerle ilgili yeni bir güçlük daha yaşadığı ortaya çıktı. Fars basınında yer alan haberlere göre bordo-mavililer, Majid Hosseini’nin transferinden doğan bonservis bedelini İran ekibi Esteghlal’e henüz ödemedi. 
 
Esteghlal Kulübü’nün, Trabzonspor’dan gelecek 400 bin doları alamadığı bildirildi. İran ekibinin de bordo-mavililer gibi ekonomik sıkıntılar yaşadığı, yeni transfer yapmak için Karadeniz ekibinden gelecek parayı beklediğine vurgu yapıldı. İranlı yöneticilerin bu konuyla ilgili uzun süredir girişimde bulundukları, ancak sonuç alamadıkları belirtildi. 
 
Esteghlal Kulübü yetkilerinin bunun üzerine konuyu FIFA’ya taşıdıkları ifade edildi. FIFA’daki sürecin ağır ilerlediğine de vurgu yapılarak, İran ekibinin parasını kısa sürede bu yolla tahsil etmesinin zor olduğu da vurgulandı. Ayrıca İranlı futbolcuların Türk kulüplerine transferlerinde bu tip sorunların daha önceleri de yaşanmış olduğu vurgusu yapılması da dikkat çekti. 
 
TRABZONSPOR YÖNETİMİ DOĞRULAMADI!
Trabzonspor 22 yaşındaki savunma oyuncusunu sezon başında kadrosuna katmış ve ardından oyuncunun maliyetine yönelik bildirimde bulunmuştu. Hosseini’nin transferi karşılığında Esteghlal Kulübü’ne 400 bin dolar bonservis ödeneceği, oyuncunun yetiştirme tazminatının da en fazla 200 bin dolarlık tutarının kulüp tarafından karşılanacağı aktarılmıştı. FIFA, Trabzonspor’a son olarak Emmanuel Mas, Juraj Kucka ve Jose Sosa transferlerindeki geciken ödemeleri nedeniyle transfer yasağı koymuş, kulübün buna olan itirazı reddedilmişti. (Skorer - Onur Dinçer)

Öte yandan bordo mavili yönetim bu gelişmeyi doğrulamadı.