Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yarın akşam Fenerbahçe ile sezonun en önemli karşılaşmalarından birine çıkacak olan Trabzonspor'da tüm camia bu önemli maça kilitlendi. Başkan Sadri Şener, 3 gün önce Trabzon'a gelerek adeta tesislerde kamp kurdu, yöneticiler ve teknik direktör Güneş ile bir araya geldi. Şenol Güneş de perşembe gününden itibaren dış dünyayla ilişkiyi keserek futbolcuların maça daha iyi konsantre olmasını sağlamaya çalıştı. Bordo – mavililer, yarın akşamki maçta 10 puan önde ve ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ile Süper Final öncesinde puan farkını 7'ye indirerek, en azından ikincilik için şanslı konruma gelmeyi amaçlıyor.
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Fenerbahçe maçına tüm oyuncuların hafta boyunca hırslı ve arzulu şekilde hazırlandığını belirterek, "Bu maçı kazanıp, ligde ikinci sırayı almak ve Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için Fenerbahçe ile olan 10 puan farkı 7'ye indirmeyi amaçlıyoruz. Play - Off' lara 3 puan geride girmek de bizim için avantajlı bir skor olur" dedi. Gerçekçi bir değerlendirme yapıldığında Süper Final'de şampiyonluk şanslarının az bulunduğunu kabul etmek durumunda olduklarını belirten Şakar, "Şampiyonluk şansımız hiç yok diyemeyiz ama ikinci olup Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmaya hak kazanmayı da başarı olarak kabul ediyoruz" diye konuştu.

TARAFTARLARA UYARI
Trabzonspor'da Fenerbahçe maçı öncesi ve sonrasında olay çıkmaması için adeta seferberlik ilan edildi. Taraftar grupları, yaptıkları açıklamalarla Fenerbahçe ile sadece bir lig maçı oynayacaklarını ve olay çıkmasını bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacaklarını vurgularken, bordo – mavili kulüp de taraftarlarına yönelik bir uyarı yayınladı. "Tribünü meşaleyle değil iyi tezahüratla aydınlat" başlığıyla yayınlanan duyuruda, "TFF ile UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın bu sezon oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz" ifadesi kullanıldı.