Yaz transfer dönemi için şimdiden çalışmalarına başlayan Trabzonspor, Obi Mikel'in ayrılığının ardından bu bölgeye takviye yapmak için uzun süredir arayışlarını sürdürüyordu. Bordo-mavililerin takipte olduğu yıldız futbolcu için Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de devreye girmişti fakat yıldız futbolcu tercihini Fırtına'dan yana kullandı. İşte transfer sözleri...

TRABZONSPOR'DA OYNAMAK İSTİYOR

Trabzonspor'un transferdeki gözdelerinden Guelor Kanga, Sparta Prag'a bir kez daha "Hayır" dedi. Kulübüyle sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Gabonlu futbolcu için Çekya ekibi ikinci defa yeni sözleşme önerisi sundu.

Fotomaç'ın haberine göre; 29 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusu kariyerini bordo-mavili ekipte sürdürmek istediğini yineleyerek bu teklifi de reddetti.

Kanga, Karadeniz Fırtınası'nın Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sparta Prag'ı saf dışı bıraktığı karşılaşmalarda forma giymişti. Trabzonspor ağlarına 1 gol bırakmış, 1 de asist yapmıştı.

Hücuma katkısı, iki ceza sahası arasındaki dinamizmiyle bordo-mavililerin dikkatini çekmişti.

Trabzonspor, bonservis bedeli bulunmayan Kanga ile prensip anlaşmasına vardı. Transfer sezonu açılır açılmaz Gabonlu yıldızın Trabzonspor'a imza atmasının beklendiği öğrenildi..