Spor Toto Süper Lig'de art arda 3 galibiyet alan Trabzonspor'da tüm gözler pazar günü sonu deplasmanda Beşiktaş ile oynanacak derbiye çevrilmiş durumda. Karadeniz ekibi, ezeli rakibini yenerse iki önemli başarıya imza atacak. Hem zirveye iyice yaklaşacak olan Fırtına hem de uzun süre sonra bir ilki yaşayacak. Bordo-mavililer, 2010-2011'in ilk devresinde Fenerbahçe'yi 3-2, Beşiktaş'ı 1-0, Galatasaray'ı 2-0 mağlup etmişti. Trabzonspor bu sezon sahasında 4. haftada Galatasaray'ı 4-0, 13. haftada Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, 8 sezon sonra ilki gerçekleştirme fırsatı elde etti.

9 TEKNİK ADAM BAŞARAMADI
Teknik direktör Ünal Karaman, Beşiktaş derbisinden galibiyetle ayrılması halinde Şenol Güneş'in ardından bordo- mavili takımda görev yapan 9 hoca içerisinde bu başarıyı gerçekleştiren tek isim olacak. 52 yaşındaki çalıştırıcı özellikle son haftalarda takımına çok önemli bir ivme kazandırmış durumda. 2010-11'de Fırtına'yı çalıştıran Şenol Güneş'in ardından 7'si yerli, 2'si yabancı olmak üzere 9 teknik adam görev yaptı. Söz konusu dönemde Tolunay Kafkas, Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Halilhodzic, Ersun Yanal, Şota, Sadi Tekelioğlu, Rıza Çalımbay ve Ünal Karaman takıma çalıştırdı.

YAN YANADAN KARŞI KARŞIYA
Karadeniz ekibinde 2010- 2011 sezonunda teknik direktör olarak Şenol Güneş, yardımcısı olarak da Ünal Karaman görev yapmıştı. Pazar günü oynanacak karşılaşmada Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında sahaya çıkacak, Ünal Karaman ise Trabzonspor'un teknik adamı olarak görev yapacak.

8 YILIN EN İYİ İKİNCİSİ
Bu sezon ligde ilk kez üst üste 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve çıkışa geçen Trabzonspor, 15'inci haftalar itibariyle de son 8 yılın en iyi ikinci performansını sergiledi. 2010- 11'in ilk 15 haftalık bölümünde 36 puanla bu periyottaki en etkili performansını elde eden bordo-mavililer, bu dönem topladığı 25 puanla 2017-18 ile birlikte son 8 sezonun en iyi ikinci istatistiklerine ulaştı.

TAM KADRO SEVİNCİ
Bordo- mavililer, pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağı derbinin hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Ünal Karaman yönetiminde yapılan antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması ve taktik çalışmalar gerçekleştirildi. Uzun bir aranın ardından tüm oyuncuların yer aldığı idmanda sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan orta saha oyuncusu Kucka da düz koşu ile çalışmalara başladı.

CEZA KALDIRILDI
Tahkim Kurulu, PFDK'nın Başkan Ahmet Ağaoğlu'na verdiği 60 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezasını kaldırdı. Ağaoğlu'nun itirazlarının kabulü ile PFDK kararının kaldırılmasına oy birliği ile karar verildiği açıkladı.

HEDEFİM BÜYÜK
20 yaşındaki stoper Hüseyin Türkmen, uzun yıllar Trabzonspor forması giymek istiyor. Genç savunmacı, "Sürekli çalıştım ve mücadele ettim. Sonuçta Allah'ın izni ile oynamaya başladım. Uzun yıllar bu formayı giymek ve bordo-mavili renkler ile Türk futboluna hizmet etmek istiyorum" dedi.

.