Trabzonspor’da sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Mehmet Ekici ile yeniden anlaşmak için kollar sıvanırken, Galatasaray el atından gurbetçi oyuncu için nabız yoklaması Bordo-Mavili ekibin Başkanı Muharrem Usta’yı kızdırdı. Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün Mehmet Ekici ile temasa geçmeye çalıştığını öğrenen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, sıcağı sıacağına Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i aradı.
 
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın Özbek’e sitem ettiği ve bu tavrı kendilerine yatıştıramadığını söylediği öğrenildi. Usta’nın ayrıca Trabzonspor’dan Mehmet Ekici’yi değil hiç bir oyuncuyu almayı aklınızdan dahi geçirmeyin. Artık o eski işler biti. Ekici ile görüşmenizin söz konusu olmasına bile izin vermeyiz” dediği öğrenildi.
 
Usta’nın bu çakışı karşısında Galatasaray Başkanı Özbek’in Ekici konusunda her hangi bir hamlesinin olmadığını söylediği öğrenildi. Özbek, “Ben kesinlikle bu konuda bir girişimde bulunmadım. Sizinle olan diyaloğumuz ortadayken öyle bir durum zaten hiç olmaz” dediği de belirtildi. Başkan Usta’nın özellikle Ekici konusunda diğer takımların başkanlarına da uyarıda bulunduğu kaydedildi. (Nurgül Günaydın - Günebakış)