Bu doğrultuda araştırmalarını sürdüren scout ekibinin önerisi doğrultusunda bonservisi elinde olan ve geçtiğimiz sezon Fransız ekibi Caen'de forma giyen 30 yaşındaki Fransız stoper Damien Da Silva gündeme alışmıştı.

YILLIK 700 BİN EURO

Tecrübeli oyuncuyla yapılan görüşmelerde oldukça mesafe kat eden bordo- mavili yönetim, 700 bin euro yıllık ücret karşılığında bu transferi sonuçlandırmayı amaçlıyor.

Tarafların anlaşmak üzere olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz sezon Caen'de 36 maça çıkan ve 4 gol atmayı başaran Silva, özellikle ilk hamlelerdeki başarısı, oyun kurma yeteneği ve savunmadan başlayan hızlı hücumlardaki etkisi ile dikkat çekiyor.

ÇOK ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERİR / YORUM CAN ALTIPARMAK

4 yıldır Caen'de istikrarlı bir şekilde ilk 11'de forma giyen Damien Da Silva, tecrübesiyle Trabzon-spor savunmasına güç katar. Fırtına'nın geçen sezon savunmada yaşadığı sıkıntılar ortada. Fransız stoper, oynadığı tatlı sert futbolun yanı sıra hava toplarındaki etkinliğiyle dikkat çekiyor.

Bunun yanında hamle zamanlaması fena değil ancak süratli bir isim sayılmaz. Geriden oyun kurmak konusunda da fena değil. Genel anlamda duracağı yeri bilen, mücadeleyi hiç bırakmayan yapısıyla savunmaya dinamizm getirecektir.