Bunun yanı sıra bu sezon deplasmanda üst üste galibiyeti bulunmayan bordomavililer, Bursa'dan zaferle dönerek bu şanssızlığını da kırmayı arzuluyor. Trabzonspor, deplasmandaki son maçında Erzurumspor'u tek golle mağlup etmişti.

ŞÖLENE DAVET
Başkan Ahmet Ağaoğlu, taraftara seslendi. Tribünlerin mevcut durumunun kendilerine yakışmadığını, stadı bir şölen alanına çevirmeleri gerektiğini aktaran Ağaoğlu, "Birçok maçımızı taraftarımızın desteğiyle kazandık. Bunun ötesi de var. Bugünkü konuma, taraftarımızın ve camiamızın desteğiyle, sabrıyla, hoşgörüsüyle geldik. Bize tahammül ettiler ama son zamanlarda seyirci sayısı düşmeye başladı. Bu bize yakışmıyor. Tekrar tekrar rica ediyorum. Taraftarlarımızın desteğine her sene olduğundan daha fazla ihtiyacımız var. Gelsinler bu şölene katılsınlar" dedi.

RAKAMLARIN DİLİNDEN
7 Bordo-mavililer, Nwakaeme'nin gol attığı 7 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmezken, 17 puan topladı.
4 Trabzonspor kendi sahasında oynadığı 14 maçın dördünde 4 gol birden atmayı başardı. Fırtına evindeki maçlarda rakiplerine şans tanımıyor.
Ligin ilk yarısının ilk 10 haftasında 15 puan toplayan Fırtına, ikinci yarıdaki ilk 10 haftada ise 17 puan aldı ve ilk yarıyı solladı..