Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul Point Otel Barbaros'ta organize ettiği, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin temsilci göndermediği toplantıda, Süper Lig'de yer alan diğer tüm kulüplerin avukatları hazır bulundu. Yaklaşık iki saat süren görüşmelerde, "Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı Taslağı" hakkında değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.
Ayrıca, kulüp başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek aynı gündem maddeli bir diğer toplantının ise Ankara'da, A Milli futbol Takımı'nın İsveç ile özel maç yapacağı 5 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te düzenleneceği kaydedildi. 

Gençlerbirliği Kulübü'nü temsilen toplantıya katılan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Gürten, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugünkü toplantımız sadece hukukçular düzeyinde gerçekleşmiştir. Süper Lig kulüplerimizin hukukçuları ve avukatları toplantımızda hazır bulunmuştur. Gündem maddemiz, spor kulüpleri yasa tasarısı taslağıdır. Biz bir süredir alt komisyon olarak çalışmalarımızı yürütüyorduk. Bugün, diğer Süper Lig kulüplerimizin hukukçularına ve avukatların da bilgilendirmelerde bulunduk. Kulüp hukukçusu arkadaşlar, başkanlarına gidip bu taslağı anlatacaklar. Bu çalışma, Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışmaydı. Alt komisyon olarak, önümüzdeki hafta Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında başkanlarımıza bir sunum yapacağız. Uzlaşılan ya da uzlaşılamayan maddelerin neler olduğu konusundaki nihai kararı sayın başkanlar ve Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri verecek. Bugün bir sonuç alınmayacak"

Görüşülen maddelerden bazıları hakkında bilgiler de veren Gürten, "Temlikler ile ilgili bazı maddelerde düzenlemelere gidilmesi öneriliyor. Borçlanmalarla ilgili maddeler ve kulüplerin mali açıdan daha sıkı ve sağlam bir şekilde denetlenmesiyle ilgili çeşitli çalışmalar yapılması isteniyor. Ayrıca Spor Genel Müdürlüğü'nün sporu geliştirmek adına da bir takım güzel önerileri var ama dediğim gibi bu sadece biz hukukçuların üzerinde çalıştığı bir metin. Son karar, önümüzdeki hafta başkanlarımız tarafından verilecek" diye konuştu.

Öte yandan Gürten, Fenerbahçe Kulübü'nün mazeret bildirerek toplantıya katılmadığını, Trabzonspor Kulübü'nün ise bu akşam Juventus ile oynanacak UEFA Avrupa Ligi karşılaşması sebebiyle temsilci gönderemediğini kaydetti.