TRABZONSPOR’A HİÇ AMA HİÇ YAKIŞMADI  

Trabzonspor’un olağanüstü genel kurulunu dün Hayri gür Spor salonunda gerçekleşti. Maalesef ama maalesef Trabzonspor camiasına hiç ama hiç yakışmayacak bir katılım oranı ile genel kurul gerçekleştirildi.  

Genel Kurula katılım sayısı her ne kadar 1690 olsa da bu isimler salona peyderpey gelip oyunu kullanıp hemen salonu terk ettiği için, salondaki mevcut kişi sayı 500’ü geçmedi.  

Şanlı tarihinde büyük zaferler kazanmış olan Anadolu Beyi Trabzonspor gibi büyük bir kulübün olağan genel kurulunun böylesine heyecansız, katılımsız ve ruhsuz geçmesi gerçekten yürekleri sızlattı.  

Katılan herkesin dilinde katılımın az olduğu serzenişi vardı. 

Ne olursa olsun, ister tek ister çoklu aday Trabzonspor gibi büyük bir kulübün genel kurulunun böyle olmaması gerekiyordu.  

Bu manada oy kullanma hakkına sahip olup salona gelmeyen 6000’e yakın delegeyi bundan sonraki organizasyonlarda daha sorumlu olmaya, kişilere değil takıma endeksli taraftar olmaya davet ediyoruz.  

Sorumlu delege bilinciyle kongreye gelip oy kullanan değerli Trabzonspor gönüldaşlarına, takımın bu zor döneminde elini taşın altına koyan sorumluluk üstlenen yeni başkanımız Ahmet Ağaoğlu’na, yönetim kurulu üyelerine, başkan adayı Metin Kaya ve yönetim kurulu üyelerine, Levent Sekban’a, genel kurulu sorunsuz bir şekilde yöneten Divan Kurulu Başkanı İlhami Alan ve ekibine, salonda görev yapan polisinden jandarmasına, özel güvenlik görevlisinden diğer personellere, Trabzon basının en iyi şekilde görev yapabilmesi için yoğun çaba sarf eden kulüp görevlilerine ve olağan genel kurulu tüm dünyaya duyurmak için dişini tırnağına takan Trabzon basın emekçilerine teşekkür ediyoruz.  

SADECE O VEKİL KATILDI VE DEDİ Kİ 

Trabzonspor’un bir önceki olağan genel kuruluna siyasi erkanın katılımı hat safhada idi. 

Fakat bu kez genel kurula iktidar partisi kanadından hiçbir milletvekilinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Salona gelen tek milletvekili CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen oldu.  

Siyasi kanattan AK Parti Trabzon İl başkanı Haydar Revi’nin yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’da genel kurula katılan isimler arasında yer aldı.  

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen protokolde yerini aldıktan sonra Trabzonspor’un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu yanına oturdu ve uzun uzadıya bir sohbete daldılar. 

Neler konuşulduğunu Pekşen’e sorduk, Pekşen bildiğiniz üzere TBMM’de Kamu İktisadi Teşebbüsü Komisyonu yani KİT üyesi. Kamu kaynakları ile kulübe katkı sağlanması noktasında sadece kendisinin değil Trabzon’un tüm milletvekilleri ile birlikte yeni yönetimin yanında olacaklarını ifade etmiş Pekşen.  

Trabzonspor’un mecali olmadığını ve bunun da kendisi çok üzdüğünü belirten Pekşen, Trabzonspor’un bu aşamadan sonra hangi gerekçe ile olursa olsun eleştirilmesini istemem kabul etmem. Nasıl sahip çıkmamız gerekiyorsa ona sahip çıkmamız lazım.  

Elimizde dünya çapındaki birçok değerimizi kaybettik Trabzon olan ve şu anda en önemli değerimiz Trabzonspor kaldı. Trabzonspor noktasında artık siyasi çekişmeleri de, Trabzon’daki kavgalarımızı da kırgınlıklarımızı da bir kenara bırakarak Trabzonspor’un düzlüğe çıkmasının gayreti içinde el birliği yapmalıyız. 

O efsaneyi bizim yaşadığımız haliyle, yaşadığımız günlerde yeniden yaşatmamak için yürekten ödünsüz amasız her türlü desteği vermeye ben hazır olduğumu Sayın Ağaoğlu’na ilettim’ ifadelerini kullandı.  

GEÇERSİZ OYLAR KİMİN, NEDEN?  

Trabzonspor’un olağan genel kurulunda seçim sonuçları kimseyi şaşırtmadı. Herkesin tahmini yüzde 80 Ağaoğlu yüzde 20’de diğerleri idi.  

Ve beklenen oldu. Yüzde 10 oyda kalan Metin Kaya seçimi ezici bir mağlubiyetle kaybetti.

132 oyun geçersiz olduğu seçimlerde Metin Kaya 211 oy alabildi. Az daha geçersiz oylar Metin Kaya’yı geçecekti.  

Peki bu geçersiz oylarda çizik çok muydu?  

Kimler çizik yedi, veya bu kadar oy neden geçersiz sayıldı.  

Divan kurulundan edindiğimiz bilgilere göre geçersiz oyların birçoğu Ahmet Ağaoğlu’nun listesinden.  Ve bilinçsizce kasıtlı çizikler. Kimileri kağıdın arkasına bir çizik atmış, kimileri üzerine isim yazmış.  

Peki 132 oy neden böyle heba edilir ki. Kimilerinin iddiasına göre Ağaoğlu ve yönetimini istemeyenler oy kaybeder diye böyle bir işe girişmiş.  

Çok mantıksız ve sayısının fazla olması olayda kasıt olduğunu gözler önüne seriyor.  

Gelelim beyaz liste meselesine. 

Bilindiği üzere seçimlerde erek bağımsız adayların, gerekse başkanları veya yönetimlerini beğenmeyen kişilerin yeni liste yazması için kalem ve bir beyaz pusula bulundurulur.  

Bu beyaz listelerden sandıktan tam 19 tane çıktı. Ve çoğu da belirttiğimiz üzere Levent Sekban’ın isminin yazılı olduğu liste idi.  

AĞAOĞLU ŞİMDİDEN KAZANMAYA BAŞLADI  

Trabzonspor’un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu, günlerdir basının gündeminde, başkan adaylığını açıkladığından beni ilgi odağı.  

Ve her geçen gün de popülaritesi artıyor. Trabzonspor başkanlığındaki ilk kazanımı ne oldu derseniz, sosyal medya hesabını örnek verebiliriz.  

Başkan adayı olmadan 33 bin takipçisi olan Ağaoğlu başkan adayı olduktan sonra takipçi sayısı bir anda 16 bin arttırdı ve 49 bin rakamına ulaştı. 
 

YENİ YÖNETİM 300 MİLYONLA MI GELİYOR?

Trabzonspor kulislerinde en çok konuşulan konulardan bir tanesi de yönetimin ekonomik manada güçsüz olduğu.

Yönetim kurulu üyeleri ile yaptığımız görüşmelerde, yönetimdeki birçok yöneticinin milyonları hazırladığını öğrendik.

Öyle çok olmasa da bir sıcak para akışı ilk etapta sağlanacakmış. 

Bunun yanı sıra Ankara ile yapılan temaslarda, sponsorluklar ve benzeri girişimlerle 300 milyona yakın bir kaynağın şu anda hazır olduğunu bizzat ifade edenler oldu.  

Bu desteğin çoğunun iktidar kanadına yakın isimlerin yönlendireceği kaynaklar olduğu da belirtildi.  
Dileriz bu kulis bilgisi doğrudur ve en kısa sürede kulüp ekonomik manada düzlüğe çıkar.