61SAAT HABER SERVİSİ - HASAN TÜNCEL - Trabzonspor'da bu akşam flaş bir gelişme yaşandı.50. yıla Şampiyonluk parolası ile başlayan ardından aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor'da, bugün Matus Bero'nun transferinden dolayı FİFA'dan gelen transfer yasağı bardağı taşıran son damla oldu. Bu duruma Ersun Yanal'ın sözleşmesinin feshinden dolayı Tahkim Kurulu tarafından onaylanan tazminatıda eklenince bordo-mavililerde fitil ateşlendi. 
Bu akşam olağanüstü gündem maddesi ile toplanan Trabzonspor Yöneim Kurulu , kongre kararı aldı.

USTA TELEKONFERANSLA KATILDI
Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yapılan toplantıya  Bordo-Mavililerin başkanı Muharrem Usta'da telekonferans yöntemiyle katıldı. Yapılan toplantıda Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve yönetim kurulu Olağanüstü Kongre kararı aldı. Henüz kesin bir açıklama yapılmasada toplantıdan edinilen bilgiye göre Bordo-Mavililerin 7-8 Nisan'da Olağanüstü Kongre yapacağı kaydediliyor. 

8 AY SONRA YENİDEN KONGRE
Trabzonspor'un Nisan ayında Olağanüstü Kongre yapması halinde Aralık ayında ise tüzük gereği Olağan Kongre yapması gerekiyor. 
Yeni seçilecek olan yönetim, bordo-mavililerin başında toplamda 8 ay kalabilecek.. 

TARAFTARLAR YÜRÜMÜŞTÜ... 
Kongre kararında bugün Trabzonspor taraftarlarının yaptığı protestonun da etkili olduğu kaydediliyor. FİFA'dan gelen transfer yasağının ardından toplanan Trabzonspor taraftarları ilk olarak Akyazı'da bordo-mavili yönetimi protesto etmiş ardından da istifaya davet etmişti. Daha sonra Yönetim Kurulunun akşam saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde toplanacağı öğrenen taraftarlar protestolarına burada devam etmişti. Bu protestoların ardından bord - mavili yönetim istifa kararı aldığı belirtiliyor. 
Hatırlanacağı üzere Trabzonspor taraftarları son olarak Beşiktaş maçından sonra da yönetim kurulunu istifaya davet etmişti. 
İstfa kararının önümüzde ki günlerd kamuoyuna duyrulması bekleniyor.