UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında Trabzonspor, evinde Rusya ekibi Krasnodar ile karşı karşıya gelecek.

Medical Park Stadı'nda, saat 22.00'de başlayacak karşılaşmayı Avusturya'dan Harald Lechner yönetecek

Karadeniz ekibi, grupta İspanya'nın Getafe takımına rakip sahada 1-0 yenilmiş, Basel'le de evinde 1-1'lik berabere kalmıştı.

Konuk Krasnodar ise ilk iki maçında puanla tanışamadı.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Ogeny Onazi, Caleb Ekuban ve Adbülkadir Ömür, Krasnodar karşısında forma giyemeyecek. Birinci derece uyluk ön adale zorlanması bulunan Nijeryalı futbolcu Obi Mikel'in durumunun ise maç saatinde netleşmesi bekleniyor.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Campi, M. Hosseini, Joao Pereira, F. Novak, Doğan Erdoğan, A. Sørloth, Jose Sosa, A. Nwakaeme, Abdülkadir Parmak, Daniel Sturridge

Krasnodar: M. Safonov, A. Martynovich, U. Spajic, C. Ramirez, S. Petrov, Ari, K. Olsson, Manuel Fernandes, T. Vilhena, M. Suleymanov, M. Berg

OPTA İstatistikleri
Trabzonspor ile Krasnodar, Avrupa kupaları tarihinde ilk kez karşılaşıyor.
Trabzonspor, Avrupa arenasında Rus takımlarıyla oynadığı dört maçın sadece birini kazanabildi ancak rakiplerine bir kez mağlup oldu (2B).
Krasnodar bugüne kadar Türk takımlarıyla oynadığı dört Avrupa maçında da yenilgi almadı (3G 1B).
Avrupa arenasında tarihinin en uzun mağlubiyet serisini yaşayan Krasnodar (4 maç), bu süreçteki her maçta en az ikişer gol yedi (toplam 13 gol).
Avrupa Ligi gruplarında oynadığı son beş maçı kazanamayan Trabzonspor (1B 4M), sadece son karşılaşmada Basel filelerini havalandırabildi (2-2).
Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında en fazla gol yiyen üç takımdan biri Krasnodar (7; CSKA Moskova ve Dudelange ile birlikte). Rus ekibinin yediği yedi gol de ceza sahası içinden geldi.
Trabzonspor şu ana kadar Avrupa Ligi gruplarında en az faul yapan üç takımdan biri (16; Manchester United ve Ludogorets ile birlikte).
C grubunda oynanan ilk iki hafta maçlarında en fazla net gol pozisyonuna giren (7) ve en yüksek gol beklentisi yakalayan (3.85 xG) takım olan Krasnodar, buna rağmen grubun en az gol atan ekibi konumunda (1).
Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında en fazla ikili mücadele kazanan oyuncu olan Alexander Sörloth (22), aynı zamanda en çok hava topu kazanan iki isimden biri (15; Victor Nelsson ile birlikte).
Misafir takımda ise sakat oyuncu bulunmuyor.