Kasımpaşa yenilgisiyle düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alan Trabzonspor, ligin 18 takımla oynandığı 1994 - 1995 sezonundan bu yana düşme hattına en yakın olduğu dönemi yaşıyor.

19 YILIN EN KÖTÜSÜ

Kasımpaşa'ya 2 - 0 yenilen Tolunay Kafkas ve öğrencileri, son 19 sezonun en kötü performansına imza attı. Süper Lig'in 18 takımla oynanmaya başlandığı 1994 - 1995 sezonundan bu yana geçen son 19 sezonun 24'üncü haftaları itibarıyla yapılan değerlendirmede, bu sezonki performans, 'en kötü' olarak istatistiklere girdi. 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 30 puan toplayan Trabzonspor, 2007 - 2008 ve 2001 - 2002 sezonunda alınan 32 puandan bile kötü bir performans ortaya koydu.

DÜŞME HATTINA BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTI

Trabzonspor, 27 puanlı Sanica Boru Elazığspor'un sadece 3 puan üzerinde yer alarak da düşme hattının ateşini adeta ensesinde hissetmeye başladı. Bordo - mavili takım, 24'üncü haftalar itibarıyla son 19 yılda düşme hattına hiç bu kadar yakın konumda bulunmamıştı. Trabzonspor, düşme hattına en fazla 2006 - 2007 sezonunda 8 puan yakınlaşmıştı.

TEPKİ BÜYÜK

Kasımpaşa'ya 2 - 0 yenilerek taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener, futbolcular ve Teknik Direktör Tolunay Kafkas'a büyük tepki var. Yerel gazeteler, bordo - mavilileri adeta yerden yere vuran başlıklar attı. Günebakış Gazetesi, "Efsaneyi bu hale düşürenler utansın. Kasımpaşa faciasıyla korku tüneline giren Trabzonspor acı veriyor", Son Nokta Gazetesi, "Utanın! Bize bu acıyı çektiriyorsunuz, efsaneyi lekeliyorsunuz. Fırtına'nın yerinde yeller esiyor. Trabzonspor küme düşme hattına ilerliyor" ifadesini kullandı.

"TOLUNAY KAFKAS AMATÖRCE İŞLER YAPTI..."

Karadeniz Gazetesi, "Trabzonspor acıların takımı oldu. Taraftarın duygularına Müslüm Baba'nın şarkısı tercüman oldu: Böyle yaşamaktan bıktım ben usta", İlkhaber Gazetesi, "Bu lekeyi kim temizleyecek. Küme sınırının sadece 3 puan üzerindesiniz. Tek kelime ile rezalet", Taka Gazetesi, "Sadri Başkan Trabzon'u kümeye mi atacaksın? Tolunay Kafkas amatörce işler yaptı, Trabzonspor'u dibe vurdurdu. Adrian kadar kafanıza taş düşsün", Kuzey Ekspres ise, "Sağlığınız için uyarı; Bu Trabzon hasta eder", Türksesi Gazetesi, "Ateş+Barut=Boom. Çanlar Fırtına için çalıyor" başlıklarıyla yenilgiyi okuyucularına duyurdu.

İSTANBUL'DA YİNE GÜLEMEDİ

Trabzonspor bu sezon İstanbul'da oynadığı 4'üncü maçından da 3 puan alamadan ayrıldı. Bordo - mavililer İstanbul'da oynadığı maçlarda 5. haftada Fenerbahçe ile 0 - 0, 8'inci haftada Beşiktaş ile 1 - 1 berabere kalmış, 16'inci haftada İstanbul BB'ye 2 - 1 yenilmişti. Pazartesi akşamı da Kasımpaşa önünde sahadan 2 - 0 mağlup ayrılan bordo - mavililer böylece İstanbul'da yine galibiyete hasret kaldı.