Trabzonlu işadamı, fındık sektörünün duayen isimlerinden Trabzonspor kurucu üyesi, Sabırlar Fındık ihracat Ltd.Şti.nin sahiplerinden Sabit Sabır 87 yaşında vefat etti.

Sabit Sabır ailesine yaptığı vasiyette “kulüp önünde herhangi bir tören istemiyorum. İnsanlar hem kulübe hem cenazeye gelip yorulmasınlar. O yüzden sadece gelsinler cenaze namazını kılsınlar bana yeter. İnsanları tören tören gezdirip yormanın bir anlamı yok. “ dediği öğrenildi.

Sabır’ın ailesi de kulübe bu şekilde bilgi vererek Trabzonspor’da herhangi bir tören yapılmamasını rica etti.  

Sabır’ın cenazesi İskenderpaşa camiinde kılıncacak cenaze namazının ardından defnediecek.

2 KURUCU ÜYE KALDI

Bilindiği üzere Sabit Sabır ile birlikte Trabzonspor’un 3 kurucu üyesi hayattaydı. Sabır’ın aramızdan ayrılışı ile Trabzonspor’un yaşayan kurucu üye sayısı 2’ye düştü. Bu isimler ise Salih Erdem ve Nizamettin Algan.

Sabit SABIR Kimdir?

1932 yılında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde doğdu. İlkokulu Trabzon’da tamamladı. Daha sonra Robert Koleji’nde eğitimini sürdürdü. Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra 1952-1956 yılları arasında Trabzon’da deri ihracatı ile uğraştı. 1956’da Yedek subay olarak askere gitti. Bu sırada girdiği sınavda ABD Fullbright bursu kazanarak 1958-1961 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde Milletlerarası Ticaret konusunda master yaptı.

1961 yılında tekrar başladığı iş hayatında 1964 yılına kadar deri ve bakliyat ihracatı ile meşgul oldu. 1964 yılında fındık sanayicisi ve ihracatçısı olarak başladığı uğraşını günümüze kadar sürdürdü. Sabırlar Fındık ihracat Ltd.Şti’nin ortaklarından olup, şirketin genel müdürlüğünü yapmaktadır.

Trabzonspor’un kurucularındandır. Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlık yaptı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda meclis üyeliğinde bulundu. Trabzon Ticaret Borsası’nda 1968-1995 yılları arasında aralıksız 27 yıl meclis başkanı olarak görev yaptı.

Evli ve 2 çocuk babası. İngilizce ve Fransızca biliyor.