Galatasaray'ın Trabzonspor'a 3-1 mağlup olmasının ardından fatura belli oldu.

Süper Lig'de ilk 2'ye girme şansı mucizelere kalan sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim gelecek sezonun kadro yapılanması kapsamında radikal kararlar almaya hazırlanıyor..

Derbi maçında alınan mağlubiyetin ardından Galatasaray'da tarihi bir operasyon gerçekleştirilecek..

Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılılarda birçok isimle yollar ayrılacak.

İşte Galatasaray'ın tarihi operasyonu...

BELHANDA

Sözleşmesi 2021 Haziran ayına kadar devam eden Belhanda ile sezon sonunda kesin olarak olarak yollar ayrılacak.

FEGHOUILI

Galatasaray ile olan sözleşmesi 2022 yılına kadar devam eden Sofiane Feghouli'yi elden çıkartarak hem bonservis geliri elde etmek hem de maaş bütçesini düşürmek isteyen sarı-kırmızılı yönetim, Cezayirli futbolcuya yıllık toplam 4.3 milyon euro ödüyor.


RADAMEL FALCAO

Galatasaray sezon başında büyük sükse ile renklerine bağladığı Radamel Falcao konusunda beklediğini alamadı.
Kolombiyalı oyuncu ligde 11, toplamda 16 maç kaçırdı. Maaşını ödeyecek bir takım bulunursa yolların ayrılması bekleniyor. Falcao için River Plate devrede bulunuyor. Diğer seçenek ise MLS.


JEAN MICHAEL SERI

Galatasaray'da kalmak isteyenler kervanına katılan son isim Jean Michael Seri oldu. 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da mutlu olduğunu ve kariyerini sarı-kırmızılı formayla sürdürmek istediğini söyledi.

Fulham'dan kiralanan satın alma opsiyonu 18 milyon euro olan Seri için teknik direktör Fatih Terim'in de futbolcunun kalması fikrine sıcak baktığı ama kesinlikle bonservisinin alınmasının gündemde olmadığı öğrenildi.


MARIANO ÜLKESİNE DÖNMEYİ AMAÇLIYOR

Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mariano, kariyerine gelecek sezon Brezilya'da devam etmek istiyor.

Trabzonspor maçı sonrası olanlar oldu! Galatasaray'da tarihi operasyon
33 yaşındaki oyuncu sezonun ikinci yarındaki sürpriz performansıyla kontratının yenilenmesi sinyali verdi ancak hem sarı kırmızılılar genç ve potansiyelli bir sağ bek düşünüyor.


ŞENER ÖZBAYRAKLI

Fenerbahçe'den bedelsiz olarak alınan Şener Özbayraklı, haya lkırıklığı yaratan transferler arasında yer aldı.
Formayı kapamayan Şener, sakatlıklarla geçen döneminde alternatif isimden öteye geçemeyeceğini de gösterdi. Yeni sezon için takım bulması talimatı verildi. Sağ beke genç bir yerli takviyesi yapılırsa kesin gönderilecek.


MARTIN LINNES

Galatasaray'da yabancı kontenjanından dolayı kadro dışı bırakılan ancak Ocak ayında yeniden kadroya dahil edilen Martin Linnes performansıyla sınıfı geçemedi.
Norveçli futbolcu sezon sonunda "neşterden" nasibini alabilir. Sağ bek için yabancı transfer gelirse yollar ayrılacak.


RYAN BABEL

Galatasaray'dan kiralık olarak Ajax'a giden Babel'in sözleşmesi 2 yıl daha devam ediyor. Gittiği takımlarda uzun süre tutunamayan Babel, Hollanda ekibinde de istenmeyen adam ilan edildi ve Ajax'tan ayrıldı.Trabzonspor maçı sonrası olanlar oldu! Sarı kırmızılılar da kadroda düşünmüyor, Babel'in transfer haritasında öncelikler arasında ABD bulunuyor.


DIAGNE

Galatasaray'ın 13 milyon euroluk transfer sıkıntısı Mbaye Diagne'nin Club Brugge macerası da çalkantılarla geçti.
Corona virüsü salgınıyla birlikte Çin'e transferi de gerçekleşmeyen Diagne geri dönmek istiyor ancak Fatih Terim kapıları kapalı tutuyor. Senegalli futbolcuyu yeni sezonda sürpriz bir takımda görebiliriz.


MARIO LEMINA

Galatasaray'da durumu en çok merak edilenler arasında Mario Lemina yer alıyor. Sarı kırmızılılar şartların uygun olması durumunda Mario Lemina'nın yerinden kiralanmasına sıcak bakıyordu ancak yabancı sınırı sonrası bu plan rafa kalktı. Şu an veda daha yakın görünüyor.


SELÇUK İNAN

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Selçuk İnan maaşında fedakarlık yaptığını açıklamıştı. Birkaç sezondur kariyerinden uzak maçlar çıkaran tecrübeli oyuncu yeni sezonda Fatih Terim'in ekibinde antrenör olarak yola devam edecek.

EN DEĞERLİLER MARCAO VE LUYINDAMA

Savunma hattının liderleri Marcao ve Luyindama için sık sık teklifler alan ancak ayrılığa izin vermeyen sarı kırmızılılar için 10 milyon euro seviyesindeki teklifler her zaman satış opsiyonu olarak duruyor. (Fotomaç)