Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan idmanda, bugünkü maçın taktiği üzerinde çalışan futbolcular daha sonra şut ve orta çalışması gerçekleştirdi. Siyah - beyazlı takımın teknik patronu, hafta boyunca yapılan idmanların hiçbirinde on biri belli etmezken, Güneş’in, Necip’i ilk on birde oynatabileceği iddia edildi.Özellikle Avrupa maçlarında Necip’i, Atiba’nın yanında oynatan Şenol Güneş’in, hafta içerisinde yapılan idmanlarda da bu oyuncuyu zaman zaman Atiba ile yan yana görevlendirdiği bildirildi. Trabzonspor maçında da ideal kadrosunu bozmadan takımı sahaya sürmeyi planlayan tecrübeli teknik adamın, kafasındaki 11 ise maç saati netleşecek.
 
Ligin son maçında suratına gelen topla sakatlanan kaleci Fabri’nin iyileştiği ve bugün kalede yerini alabileceği ifade edildi.
 
Özel prim hazırlığı
Beşiktaş’ta, Trabzonspor maçının kazanılması durumunda, yönetimin özel bir prim vermeye hazırlandığı ortaya çıktı. Siyah-beyazlı yönetim, Olympic Lyon ile oynanacak maçların kazanılması durumunda ise tarihi bir prim vermeyi planlıyor.
 
Bir taşla iki kuş
Haftanın en önemli maçlarından biri olan Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasını, Olympic Lyon’un Sportif Direktörü Florian Maurice takip edecek, 90 dakikayı iki farklı gözle takip edecek. Fransız kulübünün oyuncu izleme departmanından transferlere kadar yetkili ismi olan Maurice, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak olan maç öncesinde sadece Beşiktaş’ın son durumunu takip etmeyecek. Başarılı sportif direktörün aynı zamanda hem Beşiktaş hem de Trabzonspor’da oynayan bazı futbolcuları da izleyeceği öğrenildi. İki takımdaki yetenekler hakkında not tutacak olan Florian Maurice’in bugün İstanbul’a gelerek Trabzon’a geçmesi bekleniyor.