61SAAT HABER SERVİSİ - Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ile VAR Hakemi Cüneyt Çakır’ın skandal yönetimine sahne olan maçta Bakasetas’a yapılan hareket penaltı olarak değerlendirilmezken, bugün Galatasaray - Ankaragücü maçında benzer pozisyonda Galatasaraylı oyuncu kırmızı kart gördü. 


Her iki maçın VAR Hakemi olan Cüneyt Çakır’ın  2 gün arayla verdiği zıt kararlar ise tartışma konusu. 


Galatasaray’ın 2 - 1 mağlup olduğu karşılaşmanın 57. dakikasında Mustafa Muhammed rakip oyuncunun yüzüne attığı dirsek sonrasında kırmızı kart gördü. Pozisyonun VAR incelemesini yapan isim ise Cüneyt Çakır.  Hakem Halil Umut Meler’in kararını haklı gören Cüneyt Çakır, VAR incelemesine gerek görmeyerek hakemin kararını destekledi. 


Ancak aynı Cüneyt Çakır, Pazar günü oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının son dakikalarında Bakasetas’a atılan dirsekte ise zıt karar vermişti. Bordo - Mavililerin penaltı beklediği pozisyonun VAR’da incelemesini yapan Cüneyt Çakır, bugün Galatasaray maçında olduğu gibi doğru bir karar vermeyerek Trabzonspor’un puan kaybetmesine neden oldu. 
Hakeme penaltı tavsiyesinde bulunması gerekirken, dirseği görmeyerek temiz diyen Cüneyt Çakır’ın 2 gün arayla bu şekilde zıt kararlar vermesi dikkat çekti.