Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, sezona kötü bir başlangıç yapan ve taraftarlarını üzen Trabzonspor’a destek çıkma zamanı olduğunu belirterek camiaya çağrı yaptı.

“KÖTÜ GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Trabzonspor’un sezona oldukça kötü bir başlangıç yaparak camiayı üzdüğünü ve hayal kırıklığı yarattığını belirten Başkan Kara, “Trabzonspor, bu şehir için büyük bir değere ve öneme sahip. Böyle kötü zamanlarda takıma ve kulübe daha fazla sahip çıkmalıyız. Her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlikle bu kötü günleri de aşacağız” dedi.

“FUTBOLCULARIMIZ DA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Trabzonspor’dan bu sezon beklentilerin büyük olduğunu da vurgulayan TESOB Başkanı Kara, “Elbette Trabzonspor’a yakışan zirveye oynamak ve şampiyon olmaktır. Ama tüm bunların ötesinde mutlak suretle dayanışma içinde olmak zorundayız. Futbolcularımız ve hocamız da üzerine düşeni yaparak taraftarlarımızı ve camiayı alacakları galibiyetlerle ve ortaya koyacakları güzel oyunla mutlu etmeli” diye konuştu.

“MAĞLUBİYETLER ŞEHİR EKONOMİSİ İÇİN DE BÜYÜK KAYIP”

Trabzonspor’un aldığı sonuçların şehirdeki günlük yaşantıya direkt etkisi olduğunu da belirten Başkan Kara, “Dünyada takımıyla yaşayan böyle bir şehir daha yok. Trabzon’un galibiyet veya mağlubiyetlerinden şehirde yaşayan herkes maddi veya manevi olarak etkileniyor. Özellikle mağlubiyeti takip eden haftada şehirde adeta moral kalmıyor ve bir nevi ekonomik durgunluk bile yaşanabiliyor. Esnaf işine odaklanamıyor. Çünkü Trabzonspor sevgisi ve sevdası bir başkadır. En büyük korkumuz da bu sevginin azalmasıdır. Çünkü bizi biz yapan bu sevgidir” ifadesini kullandı.