İnönü Stadı’nda oynanan karşılamada Ferhat Canlı attığı golle alkış alırken, aynı futbolcu maçın 85. dakikasında çift sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Atakan Aksu’nun yönettiği karşılaşmada ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor U21 takımının gollerini 34. dakikada 75. dakikada Furkan Yiğit, 75. dakikada ise Ferhat Canlı kaydetti.
Konuk takım Trabzonspor’un gollerini 15’de Tayyip Ebrar, 44’te ise Fetullah Furkan attı.
Rakibi karşısına Abdulsamed, Emre Akbece, Eyyüp, Mehmet Zencirkıran, Diyar Uygur, Fatih Gürden, Berkan Durdu, Burak Kavlak, Furkan Yiğit, Furkan Pekşen ve Ferhat Canlı 11'i ile çıkan Malatya temsilcisi aldığı bu galibiyetle puanını 17’ye yükseltti.

“Daha önemlisi sahada sergilediğimiz oyun”
Evkur Yeni Malatyaspor Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun maç sonrası yaptığı açıklamada, “Gerçekten oyuncularım yürekleri gibi kocaman futbol oynuyor. Beni burada en çok mutlu eden taraf alınan sonuç değil tabi ki, oyuncuların gelişimleri noktasında üzerilerine ne kadar çok koydukları. Tabi yarışmacılıktan ziyade yetiştirici şekilde oyuncularımıza yaklaştığımız için skorlar çok da önem taşımıyor. Bugün Türkiye’nin sayılı alt yapılarından biri olan Trabzonspor'u yenmek elbette ki önemli, ancak bundan daha önemlisi sahada sergilediğimiz oyun. Bu beni ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu.