Saat 11.00'da başlayan Bordo Mavili kulübün 66. Olağan Mali Genel Kurulu’nda ilk olarak Divan Başkanlığı seçimi yapılırken, başkanlığa İlhami Algan seçildi. Gündemin okunup oylanmasının ardından Kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin 2012 yılı faaliyet raporu, mali tabloları ve 2013 yılı tahmini bütçesini sundu.

DİVAN BAŞKANI 6 ŞAMPİYONLUK

İlhami Algan'ın diva başkanlığı yaptığı Mali Genel Kurula üyeler büyük ilgi gösterdi.

Salon neredeyse tüm dolarken, kongrede ilk olarak Divan Başkanı Algan bir konuşma yaptı.

Algan konuşmasında, 'Trabzonspor'un 6 şampiyonluğu' deyince üyeler tarafından '7, 7' diye uyarıldı.



Algan konuşmasına bu şekilde devam ederken ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşını'nın okunması ile kongre devam etti.
Kongre Kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin'in konuşması ile devam ediyor.

ERMAN BAŞ KRİZİ

Trazonspor Genel Kurullarının karolu konuşmacısı olarak görünen Orman Muhafaza Memuru Erman Baş'ı, Mali Raporları değerlendirme konuşması bölümünde söz istemesi krize neden oldu. Divan Başkanı Baş'a, dilek ve temenniler bölümünde söz vereceğini söylemesi üzerine salonda sesler yükseldi. Baş, kendisine anti demokratik uygulama yapıldığını iddia etti.



DİVAN BAŞKANI GERİ ADIM ATTI

Divan Başkanı Erman Baş'ı salondan çıkarmakla tehdit edip, bu kararımı oyluyacağım demesi üzerine Genel Kurul salonunda 'Oyla' sesleri yükseldi. Oylamada Baş'ın salonda kalacağı eğilimini anlayan Divan Başkanı oylamadan vazgeçti.

SALONDA ALKIŞLI PROTESTO

Divanda söz alan Avni Ocak, Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu  Tv Em, Karadeniz Gazetesi ve Zigana Tv'nin Sadri Şener'i ağır şekilde itham eden haberlerini okuyarak konuşmasını sürdürürken, büyük tepki çekti.

Konuşmacı, Sadri Şener'i Fenerbahçeli olarak ilan edince, salon büyük tepki çıktı. Divan Başkanının da uyardığı konuşmacı salonda gerilime neden oldu. Üyelerin sürekli tepki gösterdiği konuşmacı konuşmakla güçlük çekerken ardndan da alkışlı protestoya maruz kaldı.

KONUŞMALAR 10 DAKİKA SINIRLANAMADI

Mali Kurulda, konuşmaların uzun sürmesi ve 1461 Trabzon'un Maçı dolayısıyla konuşmalar 10 dakika olarak sınırlandırılmak istendi. Divan Başkanı bu konuda kendilerine yoğun bir talep geldiğini ifade ederek oylamak yaptı. Ancak salonun çok büyük bir çoğunluğu sınırlamanın reddini istedi. Ve konuşmalar 10 dakika ile sınırlandırılamadı.

YANINA 10 KULÜP ALAMIYORSAN BAŞKANLIK YAPMAYACAKSIN

Trabzonspor'da geçen dönem Başkan Şener ile yarışan ancak kaybeden İbrahim Hacıosmanoğlu'da Mali Genel Kurulda bir konuşma yaptı.

Hacıosmanoğlu, "Türkiye'de emek hırsızlarının olduğunu Trabzonspor'un sayısız şampiyonluklarını çaldıklarını. Emek hırsızı Aziz Yıldırım ve kulübü bana davalar açtılar. Ama ilahi adalet bana ilk tebligatın geldiği tarih 3 Temmuz'du.

Bu emek hırsızlarının Trabzonspor'un elinden şampiyonluklarını çalmaya alışkanlık haline getirdiği ortamda biz ne yapıyoruz. Bunda hepimiz suçluyuz.

Çok enterasandır şike sürecinde Şener'in yalnız bıraktığı söyleniyor. Bildiğiniz gibi TBMM 6222 sayılı şike yasasını çıkardı. Ne hikmettir şike yasası çıktıktan sonra bizim elimizden şampiyonlukları çalmaya alışkın Fenerbahçeli yöneticiler bu süreçten sonra yakalandı.

Şike sürecinde ben kendisine bir çok basın kuruluşundan haber gönderdim, ayrıca Trabzonspor'un başkanı Anadolu'nun ağabeyi olarak yanına 10 tane kulübü alamıyorsa o zaman kusura bakmayın Trabzonspor'un başkanlığını yapmıyacaksınız." dedi.

TRABZONSPOR'UN BAŞKANI, BAŞBAKAN'DAN İCAZET ALMAZ

Hacıosmanoğlu, şu şekilde devam etti:

"Federasyon seçim süreci başlıyor, ne hikmetse Mehmet Atalay aday olacak, Yıldırım Demirören'in evine toplantı yapılıyor ordan Mehmet Ali Aydınlar'ın adı çıkıyor. Sonra da biz federasyona düşman oluyoruz. Bütün bu şike süreci boyunca Şener'in Aziz Yıldırım ile ile ilgili tek bir açklaması var o da avukatı gibi...
İkinci federasyon süreci başlıyor Demirören federasyon başkanı.. O dönemde bakarsanız bütün anketlerde Hacıosmanoğlu, önde görünüyordu. Bu kirli düzeni düzelteceği bilinerek" dedi.

ALBAYRAK, YÖNETİMİNİN İBRA EDİLMEMESİ KARA BİR LEKE

Bu noktada Hacıosmanoğlu'na 'Başbakan'dan icazet aldınız mı?" şeklinde bir soru gedi. Bunun üzerine Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'un Başkanı, Başbakan'dan icazet almaz" dedi. Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Ben adaylıktan çekildiğime pişmanım. Trabzon sevdalısı olduğum için Trabzon'un desteğini almadığım için çekildim"

Trabzonspor'a başkan adaylığını açıklayan Metin Atasoy kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Atasoy, "Eleştirisel olacağız belki en ağır şeyleri söyleyeceğiz ama kelimelerimize de dikkat edeceğiz.

YÖNETİM ADINA HASAN YENER ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Trabzonspor yönetimine yapılan eleştirilere Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener cevap verdi.

Yener, "
önümüzdeki yıl yapılacak Trabzonspor yönetim kurulu seçimleri bu genel kurulun önüne geçti, muhtemel başkan adayları maalesef ve maalesef sayın Sadri Şener'i eleştirme yarışına girdiler. Bu konuda bazı şeyler söylemek istiyorum. 2008 yılı Şubat ayında yapılan genel kurulda sayın Şener’le birlikte göreve geldik. O zaman Trabzonspor’un 22 puanı vardı ikinci yarı 6. haftasıydı 13. sıradaydı TS, kulüp o yıl ligi 6. sırada tamamladı. O yıl sonu yapılan transferler ortadadır. TS kulübü gündeme oturacak çok büyük transferler yapmıştır, oluşturduğumuz kadroda bu isimleri herkes biliyor, 3 istanbul takımının almak istediği oyuncuları TS’ye kazandıran yine Sadri Şener ve yönetimdir, ertesi yıl TS Kulübü oluşturduğu bu kadroyla ligin son haftasına kadar şampiyonluk mücadelesini sürdürmüş ve ligi 3 bitirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmiştir. Bir sonraki yıl oluşturduğumuz kadro ve Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle TS finalde fenerbahçeyi net bir skorla yenerek ziraat kupasını kazanmış, o yılın sonunda ts o yılın şampiyonu bursaspor’u bük seyircimizin desteği ile yenerek süper kupayı kazanmıştır. Sadri Şener ve yönetimi bunları yapmıştır siz bunları eleştirmek için yarışa girdiniz. Ertesi yıl 82 puanla ligi şampiyon olarak bitirmiştir. Yine eleştirdiğiniz Sadri Şener7in şike sürecindeki tutumu nedeniyle uefa ts yi şampiyonlar ligine almıştır ve ts tarihinde ilk kez şampiyonlar liginde mücadele etmiştir, bu mu Sadri şeneri bu kadar eleştirmeyi gerekli kılmıştır. İtalya’da ilk maçımıza çıktığımızda Trabzonspor sahaya çıktığımızda hepimizin gözleri yaşarmıştır. Bu kadar başarılar varken bu kadar eleştiriyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Çünkü bu kadar eleştirilmemize şike sürecinde bu kadar yıpranmamıza İstanbul 16. ağır ceza mahkemesinin ceza verdiği hapiste mahkum ettiği kulüp başkan ve yöneticilerini o taraftar omuzlarda taşırken biz başkan ve yöneticilerine yapmadığımızı bırakmadık, bunu mu reva gördünüz bize?


ŞENER ELEŞTİRELERE CEVAP VERDİ
Trabzonpor Başkanı Sadri Şener'de kendisi adına yapılan eleştirelere cevap verdi. Şener, "Hacıosmanoğlu AİHM’ye avukatsız gittiğimizi söyledi, avukatımız devlet memuru olduğu için gazetelere çıkmak istemedi. Doç. Dr. Burak Yaman bu konuda sayılı hocalardan birisidir.

Metin Bey ciro ile karı anlatmaya çalıştı ben kar demedim, ciro 12 değil 14’tür bu 20 olma peşinde. TS Cluplarla ilgili yüzde 25 kar etsek bize yılda bir futbolcu aldıran bir kuruluş haline geldi, yöneticiler çalışmıyor, bizim kendi kadrolu elemanlarımız çalışıyor ve çok iyi noktalara götürüyorlar. Bu bütçelerin büyüklüğünden borçların büyüklüğü, kulübünüzsağlamsa çekinmeyin. Bir geliriniz varsa 5 yıldır da trabzon’a her geldiğimde duvara ne zaman vuracak, duvara vurmaz ama oturarak da olmaz proöje üreterek olur, biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerden elde ettiğimiz gelirle yüksek, yayın gelirleri de yüksek.

HES’le ilgili, 28 megavatlık bir santral almıştık epey uğraşlardan sonra çed raporunu da lisansını da aldık ve projeleri de bitti, İnşaata başlayacak durumda iken yine birisi bizi şikayet ediyor. Tekrar mahkemeye gidiyor, bizim de birsabır noktamız var, bir gün gelir sizlerden izin alıp burayı satayım derim, sonuna kadar mücadele edemem. TS’li olduklarını biliyorum. Kamulaştırmayı biran önce yapmak devlet açısından zor oluyor, bir taş parçasına 2 trilyon isteniyor bizden, TS olunca herkesin iştahı kabarıyor, en büyük şikayetim.

Kulüp çok büyüdü, çok değişti, aldığımız günden bugüne 38 milyon borç doğrudur ama o zaan 38 milyonluk TS idi şimdi eni boyu, geliri gideri, çalışanı ekipmanları avni akerin beş yıl önceki halini de bugünü de biliyorsunuzç. Şimdi U20 turnuvası oynanıyor, şu anda 4 soyunma odası birlikte oldu. Vakti olanlar görüler. Akyazı’dan hiç kimse bahsetmediler, birileri mi bahsetmeyin dedi onu da bilmiyorum.

Projeye ben kulüp başkanı olarak çok hevesliydim arenayı gördükten sonra ben de hayaller kuruyordum. Dolgusu ocak ayında bitecek. Belediye bakanı 3 ay içinde ihale 2 yıl içinde biter dedi, inşallah gelecek nesillere faydası olur diye düşünüyorum. Çok heyecan duymuyorum, 5. yıl oldu ancak dolgu bitti, HES’ten çok ümitliyim.
Şike sürecini bilgilendirme açısından bahsedeyim, en son bizi tff’ye tescilin iptal edilhmesi için başvurduk yönetim kurulu redddeti tahkim kurulu otomatik reddetti. 20 günlük bir süremiz var cas’a gitme konusunda o süre başlayınca cas’a gideceğiz. Oradaki avukat arkadaşlarla yaptığımız görüşme uefayı beklemeden cas’a müracaat etme sürecini başlatabiliriz. Her şey toplum önünde olmuyor sonuçta hiçbirinizden hiçbirşeyi saklamak istemeyiz. CAS’tan sonra olumlu sonuç alacağımıza en ufak bir şüphemiz yok. Yukarıda tanrı var kupanın Trabzonspor’un olduğunu söylemeyen yok, fenerbahçenin şike yapmadığını da söylemeyen yok. Kulüp başkanlığı yapmasam da bıraksam da o yoldan dönmeyeceğim. Kupayı müzeye hep birlikte koyacağız. Hatalarımız olabilir. Bunu söyleyebilirsiniz. UEFA karar veremiyor, süreci uzatıyor. Yapı Kredi’nin Şampiyonlar Ligi sponsoru olduğunu da biliyorsunuz.

16. ağır ceza mahkemesinde yalnızdım savunma yaparken biraz ağrıma gitti. Keşke söylemeseydim, kusura bakmayın, Fenerbahçe tam kadro, arkadaşları oradaydı onun için söyledim. Şike soruşturması bize de takımımıza da zararlar verdi bunun içinden de sıyrılmaya çalışıyoruz.

Transferler konusunda hatalar vardır her türlü eleştirinize saygı duyarım, yalnız parayla ilgili tık dediğiniz zaman hakaret ederim, avni ocak bey yaşınıza hürmeten bir şey demiyorum. Adam bildim de öptüm sizi. TS’nin muhasebesi borsaya çıkmış şirket, yabancı bir kuruluş tarafından ve mali müşavirler maliye tarafından denetlenmektedir. Mayıs 2012’den sonra bütün değerlerimiz bilgisayarda çıkmaktadır.