Ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen ve 7. haftayı geride bırakan Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'de 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp 9 puan kaybederken, Şenol Güneş yönetimindeki bordo - mavili ekip sergilediği savunma performansı ile Avrupa devlerini geride bıraktı.

Son olarak Kasımpaşa'yı 1-0 geçen Trabzonspor 7. haftada geride kalan 630 dakikada sadece 3 kez kalesinde gol görürken bordo-mavili ekibin ligdeki ezeli rakiplerinden Galatasaray 540 dakikada 8, Beşiktaş 4 ve Fenerbahçe 8 kez topu filelerinden çıkarttı.

Spor Toto Süper Lig'de ezeli rakiplerini geride bırakan Trabzonspor bu performansıyla Avrupa'nın dev ekiplerini de fark atmayı başardı. İspanya La Liga'da Barcelona ve Real Madrid 540 dakikada kalerinde 5'er kez gol görürken bu sene iyi bir çıkış yapan Atletico Madrid de 7 gol yiyerek Trabzonspor'un ardında kaldı.

CHELSEA VE MALAGA ORTALAMADA KAYBEDİYOR

Premier Lig ekiplerinden Manchester United ve Manchester City'i gol yeme ortalamasında geride bırakan Trabzonspor, bir maçı eksik olan Chelsea ile ise kalesinde aynı sayıda gol gördü. 

La Liga'da ve Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken ve 2 kez topu ağlarından çıkartan Malaga ise 7. hafta oynayacağı Atletico Madrid maçında filelerinde gol görmediği taktirde Trabzonspor'u geride bırakacak.