61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’da 50. Yılında zirveye oynayacak bir kadro kurmak için çalışmalar yürütülürken  on numara bölgesi için Werder Bremen’de forma giyen Zlatko Junuzovic’in ismi gündeme geldiği kaydedildi. Trabzonspor’un 2,5 sene önce de almaya çalıştığı oyuncu için menajeri ile görüşmeler yürütüldüğü ileri sürülürken bonservisinin seneye bitecek olması da bir avantaj olarak görülüyor.

Werder Bremen’de kaptanlığa kadar yükselen oyuncu ile ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.  Trabzonspor’dan bu yıl olaylı bir şekilde Fenerbahçe’ye transfer olan Mehmet Ekici ile Junuzovic’in aynı dönemde Alman kulübüne transfer olduğu kaydedildi. Her iki oyuncu da 2010-11 sezonunda Werder Bremen’e tranfser olduğu ancak sonradan sakatlanarak büyük düşüş yaşayan Mehmet Ekici’nin Junuzovic’in arkasında yedek kalarak Trabzonspor’un yolunu tuttuğu belirtildi.




İlk sezonlarında Werder Bremen’de Mehmet Ekici, 21 maçta forma giyerken 1 gol atıp 4 asistlik performans ortaya koydu. Ancak son haftalarda sakatlanınca formayı kaptırdı.

Junuzovic ise devre arasında geldiği Alman ekibinde 15 maçta forma giyip 3 asistlik performans ortaya koydu. Aynı dönemde Trabzonspor'un kiralık olarak kadrosuna kattığı ancak beklediği verimi alamadığı Marko Marin'de Werder Bremen'de forma giyiyordu... 

2012-13 sezonunda ise Mehmet 9 maçta forma giyip 2 gol atarken, Junuzovic 30 maçta forma giyip 3 gol 2 asistlik performans ortaya koydu.

2013-14 sezonunda ise Mehmet 11 maçta forma giyip 1 gol atarken, Junuzovic 26 maçta forma giyip 2 gol 4 asistlik performans ortaya koydu.

2014-15 sezonunda ise Junuzovic 33 maçta forma giyip 6 gol 15 asistlik performans ortaya koydu Mehmet ise Trabzonspor’a transfer oldu...