Fenerbahçe ile oynanan olaylı maçın ardından Hacıosmanoğlu’na destek amaçlı gittikleri havaalanında Fenerbahçe’ye karşı yapılan küfürlü tezahürat nedeniyle 1 yıl seyirden men cezası yiyen iki tribün liderine destek amaçlı Trabzon Meydanında her gün saat 18:00’da gerçekleşen eylemde 5. gün geride kaldı.
Her gün ilginç protestolara sahne olan Trabzon Meyanına 5. günde idam sehpası kuruldu. 6222 yasasının Trabzon taraftarını bitirmek amaçlı uygulanmasına  tepki gösterildi. Diğer taraftar gruplarının tribün gruplarında daha büyük suçlar işlenmesine rağmen görmezden gelindiği fakat Trabzonspor taraftarına hemen ceza kesildiği iddia edildi. 

Yargıtay kararının ardından Ankara’ya ve TFF’ye de seslenen taraftarlara Trabzonspor yönetici Engin Kara’dan da destek geldi. Trabzonsporlu taraftarlara diğer bir desteği de, Mustafa Akçay’ın yardımcılığını yapan Serkan Ünver’den geldi. Engin Kara ve Serkan Ünver taraftarlarla beraber 15 dakikalık eylemde yer aldı.

Trabzonspor taraftar grupları eylemin 5. gününde birlik oldu. Birçok taraftar grubu liderinin katıldığı eyleme 500 kadar taraftar kaldı.