Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını 8-22 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'nın Tegelen ve Vaals kasabalarında gerçekleştirmesinin ardından, 26 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Münih kenti yakınlarındaki Lohof kasabasında ikinci etap kampını tamamlayan Trabzonspor, yaptığı hazırlık maçlarında yenilmedi. Her iki ülkede oynanan 7 hazırlık maçında 4 galibiyet ve 3 beraberlik alan Karadeniz temsilcisi, attığı 12 gole karşılık ise kalesinde 4 gol gördü.

BORDO-MAVİLİ TARAFTARLAR TAKIMLARIYLA BULUŞUYOR
Bordo-mavili takım, 19 Ağustos Pazar günü deplasmanda Karabükspor ile yapacağı lig maçı öncesi son ciddi sınavına Orduspor ile yapacağı hazırlık maçıyla çıkacak. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak karşılaşmada bordo-mavili taraftarlar da yeni sezon öncesi takımlarını yakından görmüş olacak. 97 günlük bir aranın ardından taraftarı ile yeniden bulaşacak olan Karadeniz ekibi, Orduspor'u yenerek lige moralli girmenin hesaplarını yapıyor.

3 MAÇLIK CEZA
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor’un, 6 Mayıs 2012'de Trabzon'da Fenerbahçe ile oynadığı Süper Final maçında bir takım olaylar çıkmış ve Karadeniz ekibi 3 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Söz konusu karşılaşmayı 3-1 kaybeden bordo-mavililer aldığı ceza doğrultusunda 2. hafta Elazığspor, 4. hafta Sivasspor ve 6. hafta Mersin İdman Yurdu ile karşılaşıp cezasını tamamlayacak. Bordo-mavili taraftarlar, takımlarını ancak 7. hafta oynanacak Kasımpaşa maçında tribünden izleyebilecek.