61SAAT SPOR SERVİSİ - Trabzonsporlu taraftarların takımlarını meşalelerle stadyuma uğurlaması, takımlarını deplasmanlarda karşılaması ve alınan galibiyetler sonrası yapılan kutlamalar kendine ulusal basında 'Trabzonspor koronavirüs'ü yayıyor' şeklinde haberlerde yer bulurken, 53 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Hataysporlu taraftarların sevinci için bu yönde değerlendirmeler yapılmaması dikkat çekti.

Pandemi döneminde Trabzonspor'un derbi maçları galibiyeti sonrası sevinç yaşayan bordo mavili taraftarlara tepki yağmıştı. Bu dönemde kutlama yapan bordo mavili taraftarlar,  koronavirüs'ü yaymakla ve sosyal mesafe kuralını ihlal etmekle suçlanmıştı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, TRABZONSPOR'U İŞARET ETMİŞTİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Trabzonsporlu taraftarların derbi sonrası yaptığı kutlamaları kastederek bir konuşmasında ''Maç sonrası kutlamalar salgını tetikler'' demişti.

HATAYSPOR'A SES YOK...

Adanaspor'u 2-1 mağlup ederek 53 yıllık hasrete son veren Hatayspor'da halk sokağa döküldü. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı, insanların sevinçten birbirlerinin üzerlerine çıktığı Hatay sokaklarındaki görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Özellikle bu tarz kutlamalar sonrası Türkiye'de sorumsuz bir taraftar grubu olarak hedef gösterilen Trabzonspor taraftarları, bu görüntüleri paylaşarak tepkilerini ortaya koymayı ihmal etmedi.

Ulusal kanallarda Trabzonspor taraftarları için yapılan algının, Hataysporlu taraftarların sevinç gösterilerini nasıl etkileceği ise şimdiden merak konusu oldu.